Οι τρεις «μεταγραφές» του ΟΦΗ που περιμένει ο κόσμος

ΟΦΗ

Τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ο ΟΦΗ περιμένει πολλά από αυτούς τη νέα σεζόν.

Πέντε οι έως τώρα μεταγραφές του ΟΦΗ, συν μία αυτή που θα γίνει στα χαφ. Συν τρεις, αυτές που αναμένουμε να δούμε του χρόνου, τις λεγόμενες εσωτερικές μεταγραφές: Λουίζ Φελίπε, Σαντιάγκο Μοσκέρα και Τιεβί Μπιφουμά. Καθένας για ξεχωριστούς λόγους δεν έδειξαν πέρυσι κάτι που να συνιστά αποκάλυψη και εύλογη είναι η αναμονή για τη νέα σεζόν.

Ο Λουίζ Φελίπε ήρθε τον Γενάρη, δεδομένη η αξία του, γνωρίζει τη θέση του φορ όσο κανείς άλλος αυτή τη στιγμή στον ΟΦΗ. Όσο έπαιξε, γιατί ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό, έδειξε πόσο έλειψε από την Κρητική ομάδα. Δεν είχε τα γκολ που ήθελε και ο ίδιος, αλλά πλέον με κανονική προετοιμασία και από την αρχή στη χρονιά ο Βραζιλιάνος επιθετικός έρχεται με... φόρα για να βοηθήσει τον Όμιλο στο σκοράρισμα. Αν βρει τον καλό του εαυτό ο Νταμπράουσκας δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα είναι από τις περιπτώσεις εκείνες, όπως έχουμε ξαναγράψει, που θέλει χρόνο προσαρμογής. Όσο κι αν για εμάς ακούγεται παράξενο, οι Λατινοαμερικάνοι παίκτες που κάνουν το βήμα της Ευρώπης χρειάζονται τον χρόνο τους για να βρουν τα πατήματά τους. Ο Κολομβιανός εξτρέμ έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια από τον Γενάρη που αποκτήθηκε, έδειξε την ποιότητά του, αλλά ταυτόχρονα φάνηκε πως ήθελε και το απαιτούμενο διάστημα για μπει στο κλίμα. Και αυτός θεωρείται εσωτερική μεταγραφή και αναμένουμε να δούμε το πραγματικό του πρόσωπο με τη νέα σεζόν, έχοντας ήδη 6 μήνες στον ΟΦΗ και έχοντας προσαρμοστεί και στα αγωνιστικά «θέλω» του Νταμπράουσκας.

Και πάμε στην περίπτωση του Τιεβί Μπιφουμά. Από τις δυνατές μεταγραφές του ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι. Δεν τον είδαμε πολύ, ιδιάζουσα περίπτωση γιατί είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν μπαίνουν εύκολα σε καλούπι. Τρομερή ποιότητα, όταν είναι στη μέρα του μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτό που χρειάζεται είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο Νταμπράουσκας τον θεωρεί μία πάρα πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή και προφανώς αναγνωρίζει τις δυνατότητές του, αλλά μέσα στο γήπεδο τον θέλει πιο προσηλωμένο στην τακτική, τον θέλει πιο «καμικάζι» για να το πούμε πιο απλά. Ο Μπιφουμά σκίζεται στις προπονήσεις και πάντα μένει η απορία γιατί δεν χρησιμοποιείται από τον τεχνικό του ΟΦΗ. Αυτός γνωρίζει καλύτερα, αυτός είναι το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος και αναμένουμε με περιέργεια πώς θα τον διαχειριστεί τη νέα σεζόν για να πάρει το 100% από έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να γίνει game changer.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.