Οκταετής αποκλεισμός στην Τσεπτσιρτσίρ

18:30 | 14/02/2024

Η Σάρα Τσεπτσίρτσιρ τιμωρήθηκε με οκταετή αποκλεισμό, καθώς όπως διαπιστώθηκε, η πρώην νικήτρια του Μαραθωνίου του Τόκιο, παραβίασε τους κανονισμούς κατά του ντόπινγκ για δεύτερη φορά, όπως ανακοινώθηκε από την Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU).

Η Κενυάτισσα δρομέας μεγάλων αποστάσεων βρέθηκε «θετική» σε χρήση τεστοστερόνης, μετά από σχετικό έλεγχο, που έγινε στον Μαραθώνιο της Ταϊλάνδης, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σημειώνεται, ότι η 39χρονη πρωταθλήτρια, είχε αποκλεισθεί το 2019 για τέσσερα χρόνια, λόγω «προβληματικής εικόνας» στο διαβατήριό αίματος της.

Ο αποκλεισμός ισχύει από τις 22 Δεκεμβρίου 2023 και τα αποτελέσματα της Τσεπτσιρτσίρ από τις 5 Νοεμβρίου και μετά δεν λαμβάνονται υπ' όψιν.

Η έμπειρη δρομέας, η οποία επικράτησε στον Μαραθώνιο του Τόκιο το 2017, είχε την επιλογή να μειώσει την απαγόρευση κατά ένα χρόνο αποδεχόμενη επίσημα την κατηγορία, αλλά δεν το έκανε μέχρι την προθεσμία της 11ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, η AIU ανακοίνωσε τον 12ετή αποκλεισμό της Ινδής σφυροβόλου, Ράτσνα Κουμάρι, η οποία συμμετείχε στους Ασιατικούς Αγώνες του περασμένου έτους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Κουμάρι είχε τιμωρηθεί και παλαιότερα (2015-2019) με αποκλεισμό λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.