Όλα τα σενάρια για την τελική κατάταξη της Εθνικής

Mπασκετ

Ξεκούραση σήμερα (Δευτέρα 01 Ιουλίου) για την Εθνική ομάδα όπως και για τις υπόλοιπες του Παγκόσμιου Κυπέλλου - όλα τα σενάρια ενόψει 3η αγωνιστικής

Η Εθνική Εφήβων ηττήθηκε από την Ρωσία την 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου πρωταθλήματος όμως έδειξε ότι αν βελτιώσει το νωθρό ξεκίνημα της στους αγώνες, έχει τύχη για την συνέχεια.

Θυμίζουμε ότι σήμερα οι ομάδες έχουν ρεπό και αύριο μπαίνουν πλέον σε ρυθμούς 3ης αγωνιστικής

Το αυριανό πρόγραμμα (Τρίτη 02 Ιουλίου)

  • 13.45 Κίνα-Πουέρτο Ρίκο
  • 13.45 Γαλλία-Σερβία
  • 16.00 Νέα Ζηλανδία-Λιθουανία
  • 16.00 Σενεγάλη-ΗΠΑ
  • 18.15 Καναδάς-Λετονία
  • 18.15 Μάλι-Αυστραλία
  • 20.30 Αργεντινή-Ελλάδα
  • 20.30 Φιλιππίνες-Ρωσία

Τα σενάρια για την κατάταξη

Όπως γνωρίζουμε, από την πρώτη φάση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, δεν αποκλείεται καμία ομάδα. Ουσιαστικά, όλες παίζουν για την κατάταξη τους στους 4 ομίλους. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος σε κάθε όμιλο θα έχει θεωρητικά ευκολότερο έργο στη φάση των ''16'' και στα νοκ άουτ παιχνίδια (Α1-Β4, Α2-Β3, Γ1-Δ4 κλπ). Η Εθνική μας αγωνίζεται αύριο (Τετάρτη 20.30) απέναντι στην Αργεντινή σε έναν αγώνα που θα κρίνει τα πάντα όσον αφορά την κατάταξη της στον όμιλο μας.

Θυμίζουμε ότι από ο όμιλος της Εθνικής (Γ') σταυρώνει με τον όμιλο της Σερβίας (Δ') και η ενδεχόμενη τρίτη θέση θα οδηγήσει την Ελληνική ομάδα πάνω - πιθανότατα - στην Γαλλία (μάλλον 2η), κάτι που κανείς δεν το θέλει. Κίνα, Πουέρτο Ρίκο, Γαλλία, Σερβία, ο τέταρτος όμιλος. Η λογική και τα αποτελέσματα δείχνουν 1. Σερβία. 2. Γαλλία. 3. Πουέρτο Ρίκο και 4. Κίνα

Πάμε στα σενάρια: Αν η Ρωσία κερδίσει τις Φιλιππίνες (το λογικό σενάριο), η Εθνική χρειάζεται νίκη με 15+ πόντους απέναντι στην Αργεντινή για να βρεθεί στην πρώτη θέση. Αν η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη κερδίσει μέχρι τέσσερις πόντους με τα παραπάνω δεδομένα θα τερματίσει τρίτη, ενώ αν κερδίσει από 5+ πόντους θα βρεθεί στην 2η θέση. Σε περίπτωση που η Φιλιππίνες κάνουν την έκπληξη και κερδίσουν τους Ρώσους, η Εθνική χρειάζεται απλά μια νίκη για να βρεθεί στην πρώτη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Παγκόσμιο

Oι Ρωσίδες έκλεψαν την παράσταση στα «Δύο Αοράκια»

Το πάλεψε για την μεγάλη ανατροπή η Εθνική

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.