Ολοταχώς προς τον γκρεμό!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος, αλλά πλήρωσε και πάλι τα λάθη του και ηττήθηκε 2-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Όμιλος έχασε ένα δικό του παιχνίδι στη Ριζούπολη και τα πράγματα, όσον αφορά στην παραμονή δυσκόλεψαν κι άλλο.

Γνώρισε την 8η σερί ήττα του, έμεινα μακριά από τις επιτυχίες για 9ο "κολλητό" ματς και παραμένει χαμηλά στη γενική κατάταξη.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου αδίκησε τον εαυτό της, καθώς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο, αλλά στο φινάλε έμεινε πάλι στο μηδέν.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μεγιάδο, ντε Γκουζμάν και Στάικος. Στα «φτερά» της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Σολίς και Στάρτζεον και στην κορυφή ο Γρίβας.

Ήταν ανώτερος…

Από τις αρχές της αναμέτρησης οι «ασπρόμαυροι» πήραν την κατοχή, προσπάθησαν κυκλοφορήσουν, ωστόσο δεν απέφευγαν τα λάθη.

Η υπεροχή τους ήταν «φλύαρη», καθώς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην εστία του Βέρχουλστ με αξιώσεις.

Στο 17’, έτσι, ο Μεγιάδο έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Τσιλούλης έβαλε όμορφα στον Σλίβκα, ο οποίος σούταρε, ο Σωτηρίου απέκρουσε, ο Ντάουντα πήρε το «ριμπάουντ» και άνοιξε το σκορ.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο και να ψάχνει τη δική του στιγμή… Και αφού προειδοποίησε στο 22’ με το άστοχο σουτ του Γρίβα, πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισε.

Από ωραία ομαδική δουλειά, ο Ουές σέντραρε και ο Στάρτζεον με όμορφη κίνηση στην καρδιά της άμυνας και καρφωτή κεφαλιά, «έγραψε» το 1-1.

Ο ΟΦΗ ήταν όλο και πιο δραστήριος και έφτανε χωρίς πρόβλημα μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Στο 33’, άλλωστε, είχε μια σημαντική στιγμή, όταν ο Σολίς σούταρε από πλεονεκτική θέση απελπιστικά άουτ.

Ο Αργεντινός απείλησε ξανά στο 40’, με τον Βέρχουλστ ν’ αντιδράει εξαιρετικά. Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μία σημαντική φάση για τον Όμιλο με τον Στάικο στο 45’.

Το’ χασε μόνος του

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν αρχικά το ίδιο καλοί, αλλά δεν ένιωθαν τον παραμικρό κίνδυνο από το συγκρότημα του Παράσχου.

Απείλησαν, μάλιστα, στο 60’, ωστόσο η προβολή του ντε Γκουζμάν, μετά τη συρτή σέντρα του Κοροβέση, πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Στάικου τρία λεπτά αργότερα.

Ο ΟΦΗ είχε αναλάβει τα «ηνία» της συνάντησης, δημιουργούσε προϋποθέσεις, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Οι γηπεδούχοι, εξάλλου, προς το τέλος του ματς έβρισκαν χώρους και ήθελαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Ο Όμιλος, πάντως, είχε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία στο 81’, με τον Βέρχουλστ να «νικάει» σε τετ α τετ από δεξιά τον Γρίβα.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν μια αξιόλογη φάση στο 83’ με τον Ιωαννίδη και στο 84’ πήραν εκ νέου το προβάδισμα… από το πουθενά.

Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σωτηρίου δεν έδιωξε σωστά και ουσιαστικά… έδωσε πάσα στον Ιωαννίδη, που σε κενή εστία σημείωσε το 2-1.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κόλ (88’ Λαγός), Μπεντινέλι (46’ Χουχούμης), Σλίβκα, Φερνάντεθ (73’ Τσαμπούρης), Τσιλούλης (32’ λ.τρ. Φατιόν), Ντάουντα (73’ Ιωαννίδης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Στάικος (88’ Φερέιρα), Στάρτζεον, Σολίς (78’ Σαρδινέρο), Γρίβας.

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.