Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Η πρόκριση περνάει από το κατάμεστο ΣΕΦ

09:59 | 09/05/2023

Η στιγμή που περίμενε όλη την σεζόν ο Ολυμπιακός έφτασε. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται στο κατάμεστο ΣΕΦ (9/5, 21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) την Φενέρμπαχτσε στο Game 5 της σειράς, με τον νικητή να παίρνει την πρόκριση για το Final Four του Κάουνας.

Η ώρα της... αλήθειας για τον Ολυμπιακό έφτασε! Μετά από 24 νίκες και 10 ήττες στον... Μαραθώνιο της κανονικής περιόδου, αλλά και 2 νίκες - 2 ήττες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ στη σειρά με τη Φενερμπαχτσέ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θέλουν μία νίκη, στην τελευταία ευκαιρία τους, για να κλείσουν εισιτήριο με προορισμό το Κάουνας και το φάιναλ φορ της Euroleague, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Μαϊού.

Η στιγμή που περίμενε όλη την σεζόν ο Ολυμπιακός έφτασε. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται στο κατάμεστο ΣΕΦ (9/5, 21:30, Novasports Prime ) την Φενέρμπαχτσε στο Game 5 της σειράς, με τον νικητή να παίρνει την πρόκριση για το Final Four του Κάουνας.

Δύο ακόμη ζευγάρια εξάντλησαν τη σειρά των πλέι οφ. Η μόνη ομάδα που έχει «πιάσει θέση» στο φάιναλ φορ στο Κάουνας είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία απέκλεισε με "sweap" την οικοδέσποινα της καταληκτικής φάσης, Ζαλγκίρις Κάουνας. Την Τετάρτη (10/5), στις 21:00, η Μονακό υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ μία ώρα αργότερα, στις 22:00 η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Παρτιζάν. Και τα δύο αυτά ζευγάρια βρίσκονται στο 2-2.

Για 5η φορά στην Ιστορία του, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague, μέσω Game 5 στα πλέι οφ. Και η παράδοση είναι με το μέρος του, αφού προκρίνεται πάντα μέσω Game 5 στο F4 με πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός. Τις τρεις εκ των τεσσάρων που είχε και το πλεονέκτημα έδρας, όπως και φέτος (!) πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για την καταληκτική φάση της διοργάνωσης. Τη μοναδική που δεν είχε το πλεονέκτημα έδρας, ηττήθηκε στο Game 5 και απώλεσε τον στόχο της παρουσίας στο φάιναλ φορ.

Συγκεκριμένα, από τη σεζόν 2008-09 όταν και η Euroleague εφάρμοσε την πρόκριση στις 3 νίκες (“ best of 5”), ο Ολυμπιακός εξάντλησε τα περιθώρια πρόκρισης το 2013, το 2014, το 2017 και το 2022... πριν από τη φετινή! Εξάλλου, στους 15 5ους Αγώνες που έχουν διεξαχθεί σε 13 σεζόν (τη σεζόν 2019-20 διεκόπη στην κανονική περίοδο ελέω κορονοϊού) πριν από τη φετινή, ποτέ δεν έχει προκριθεί μέσω Game 5 η ομάδα που είχε το μειονέκτημα έδρας.

Πάντα η γηπεδούχος «σφράγιζε» το εισιτήριο για το φάιναλ φορ! Στον αντίποδα, η Φενερμπαχτσέ διεκδικεί την πρόκριση για έκτη φορά σε φάιναλ φορ κι ενώ μετρά έναν τίτλο, αυτόν που κατέκτησε το 2017 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό μέσα στην Κωνσταντινούπολη και προπονητή τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τον Κώστα Σλούκα να φορά τη φανέλα της τουρκικής ομάδας. Η τελευταία συμμετοχή της σε φάιναλ φορ ήταν τη σεζόν 2018-19, όταν κατέλαβε την 4η θέση στη Βιτόρια. Μετρούσε δε πέντε διαδοχικές προκρίσεις σε φάιναλ φορ, από το 2015 έως και το 2019. Για να επιστρέψει στην καταληκτική φάση τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία, η Φενερμπαχτσέ θα πρέπει να βρει τρόπο να πει «όχι» στον Ολυμπιακό το βράδυ της Τρίτης (9/5).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.