Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί έγινε ο γηραιότερος σκόρερ των «Ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη

19:00 | 15/12/2023

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (14/12) σκοράροντας στην εμφατική επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Μπάτσα Τόπολα (5-2).

Ο Ολυμπιακός σε ένα άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τη σχετική κυβερνητική απόφαση διέσυρε τη Μπάτσκα Τόπολα επικρατώντας με 5-2 στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του και συνεχίζει στην Ευρώπη και τη νέα χρονιά μέσω Conference League.

Οι «Ερυθρόλευκοι» είχαν τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ το βράδυ της Πέμπτης (14/12), με τον Γιουσέφ Ελ Καμπί να ανοίγει το σκορ στο 21', τον Ποντένσε να βρίσκει δίχτα δις στο 40' και το 42' και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 67ο λεπτό να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση (είχε προηγηθεί και το αυτογκολ του γκολκίπερ της Τόπολα Ίλιτς).

Ο πολύπειρος Μαροκινός επιθετικός πέρασε στο χορτάρι στο 64' και μετά από τρία λεπτά, πέτυχε το δεύτερο τέρμα του φέτος με την ερυθρόλευκη φανέλα, μετά από γύρισμα του Έσε και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ των Πειραιωτών στην Ευρώπη (36 ετών 10 μηνών 9 ημερών), ξερπερνώντας τον Εστέμπαν Καμπιάσο που σε ηλικία 36 ετών, 6 μηνών 21 ημερών, στις 09.03.2017 είχε βρει δίχτα στο Ολυμπιακός - Μπεσίκτας.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως ο 37χρονος επιθετικός -πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού από τον Νοέμβρη του 2021- σκόραρε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επίδοση που έχει επίσης και ο Γιώργος Μασούρας.

Πηγή: Gazzetta.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.