Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Πάνω από 300 προσαγωγές στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»

08:45 | 08/12/2023

Σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός εξαιτίας ρίψη φωτοβολίδας, προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 300 άνθρωποι, που έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Από το γήπεδο αποχώρησαν νωρίτερα όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο τραυματίας αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό κατά την διάρκεια των επεισοδίων οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τις 22:00 περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το κλειστό και πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με την χρήση χημικών.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας , όπου χειρουργείται ο αστυνομικός, μετέβησαν εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.