Ολυμπιακός: Πρώτη ομάδα εκτός των κορυφαίων πρωταθλημάτων που παίρνει ευρωπαϊκή κούπα μετά από 13 χρόνια

10:00 | 30/05/2024

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα εκτός των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 2011 που παίρνει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η επιτυχία του Ολυμπιακού να κατακτήσει το Conference League είναι τεράστια, τόσο για τον σύλλογο όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τους πανηγυρισμούς ακόμα να μην έχουν κοπάσει, η αξία της κατάκτησης του τροπαίου από τους «ερυθρόλευκους» είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς ότι συνήθως οι ευρωπαϊκοί τίτλοι καταλήγουν συνήθως σε κάποια ομάδα των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία).

Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε που ευρωπαϊκή κούπα κατέληξε σε σύλλογο χώρας εκτός Big 4. Η τελευταία ομάδα που τα είχε καταφέρει ήταν η Πόρτο, το 2011, όταν κατέκτησε το Europa League νικώντας με 1-0 την Μπράγκα στον πορτογαλικό «εμφύλιο» που είχε γίνει στο Δουβλίνο.

Στην κορυφή της λίστας των χωρών με τίτλους ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων βρίσκεται η Ισπανία με 65, ενώ ακολουθεί με 50 η Ιταλία, 48 έχει η Αγγλία και 32 η Γερμανία. Η Ολλανδία μετρά 16, η Γαλλία 14, η Πορτογαλία 11, το Βέλγιο 7, η Σκωτία 4, η Σοβιετική Ένωση (πριν τη διάλυσή της) επίσης 4, η Ρωσία 3, η Ρουμανία 2 όπως και η Τουρκία, η Σουηδία και η πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Από ένα πλέον έχει η Ελλάδα μαζί με την πρώην Ανατολική Γερμανία, την πρώην ενωμένη Τσεχοσλοβακία, την Ουκρανία και τη Δανία.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.