Ομόνοια και... διχόνοια

10:34 | 04/10/2018

Το Ομόνοια - Μοχός (1-1) έγινε... αφορμή για την πρώτη εφετινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος - η απάντηση του ΣΔΠΗ

Η Ομόνοια αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στο Μοχό, για την 2η αγωνιστική στην Β1 κατηγορία της ΕΠΣΗ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα από την διαιτησία του κ. Σφακιανάκη, τα οποία εξέφρασαν μέσω μιας καυστικής ανακοίνωσης - απάντησε ο Σύνδεσμος διαιτητών Ηρακλείου.

H ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Ομόνοιας:

''Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά την λήξη του αγώνα της ομάδας μας με το φιλικό σωματείο ΜΟΧΟΣ, αποφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρηθεί για την κάκιστη διαιτησία του Κου Σφακιανάκη  εις βάρος του σωματείου μας. Οι αποφάσεις του εν λόγω διαιτητή, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα όλως τυχαίως ήταν καταφανέστατα εις βάρος της ομάδας μας.

Μας άφησε την αίσθηση και την υπόνοια ότι κάποιον πήγε να ευνοήσει. Ενδεικτικά, πως γίνεται σε διεκδίκηση να απομακρύνει πρώτος την μπάλα παίκτης της ομάδας μας, να δέχεται χτύπημα (σκαριά) από τον (αντίπαλο) παίκτη με ορατό το αποτύπωμα του χτυπήματος στην κνήμη, με τον διαιτητή νατο αντιλαμβάνεται μετά από υπόδειξη- διαμαρτυρία του παίκτη της ομάδας μας και όμως… να αποφασίζει αντίθετα!

Πως γίνεται σε κάθε πέσιμο παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας να δίδεται ποινή εις βάρος μας; Πως γίνεται στις καθυστερήσεις του αγώνα να κατακυρώνει γκολ υπέρ της φιλοξενούμενης όταν:α) Ο πρώτος βοηθός διαιτητή παραμένει με υψωμένη τη σημαία για of side , β) (αντίπαλος) ποδοσφαιριστής εντός της μικρής μας περιοχής σπρώχνει βίαια και καταφανέστατα παίκτη της δικής μας ομάδας που με τη σειρά του κατακρημνίζει τον τερματοφύλακά μας! Αποτέλεσμα; Αρχικά αποφασίζει ότι ο βοηθός του υποδεικνύει λανθασμένα;!

Και στη συνέχεια … μας «επεξηγεί» πως ο τερματοφύλακάς μας σπρώχτηκε από συμπαίκτη του! Πως γίνεται να αντιλαμβάνεται καθαρά τα δρώμενα του αγώνα, όταν λόγω σωματότυπου βρισκόταν πάντα μακριά από κάθε δραστηριότητα.

Ο κάθε σώφρων μπορεί να αντιληφθεί τις όποιες δυνατότητές του(πνευματικές – σωματικές). Ελπίζουμε να μην θεωρηθεί ότι έχουμε την όποια ρατσιστική διάθεση – πεποίθηση. Αντιθέτως διαχρονικά έχουμε αποδείξει με άρθρα προς τα ΜΜΕ αλλά και με έργα ότι η δημοκρατία, η ισοτιμία, η φιλοξενία και η ευγενείς άμιλλα είναι ταυτισμένα με το σωματείο μας.

Επιστημονικά εξάλλου είναι τεκμηριωμένο ότι δεν κάνουμε όλοι για όλα. Ο κάθε άνθρωπος έχει ιδιαίτερες ικανότητες- δεξιότητες αλλά αλίμονο δεν είναι ικανός για τα πάντα! Τέλος, ακόμη και η σύνταξη του φύλλου αγώνος αφήνει ίχνη εμπάθειας διότι: α)αποδεδειγμένως και λανθασμένα αναφέρει ότι, ποδοσφαιριστής μας τον εξίβρυσε και του πέταξε «άδειο μπουκάλι» πράγμα που ουδέποτε συνέβη και που εξακριβώθηκε μετά από διαδικασία ταυτοπροσωπίας Β) στην πρώτη σελίδα του φύλλου αγώνος αναφέρει έξι λεπτά καθυστερήσεων και στην τέταρτη ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ…. Οκτώ λεπτά! Τόσο όσο δηλαδή για να δεχτούμε το ανύπαρκτο γκολ!Μετά από όλα τα παραπάνω, αιτούμαστε το αυτονόητο, να εξαιρεθεί ο εν λόγω διαιτητής από κάθε παιχνίδι (εντός και εκτός) της ομάδας μας.''

Η... απάντηση του Συνδέσμου διαιτητών Ηρακλείου:

''Ακόμα δεν άρχισε το πρωτάθλημα και κάποιοι για να δικαιολογήσουν την δική τους ανεπάρκεια άρχισαν τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Οποιαδήποτε ανακοίνωση είναι αποδεκτή και λαμβάνεται υπ όψιν εφόσον διατυπώνεται σε ποδοσφαιρικά και ανθρώπινα πλαίσια. Η ανακοίνωση της Ομόνοιας όμως ξεφεύγει από τα όρια του ποδοσφαίρου και κινείται στα όρια της ποδοσφαιρικής αλητείας, της προσβολής της προσωπικότητας και του ρατσισμού απέναντι στον συνάνθρωπο. Δεν θα μπούμε στην ουσία γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Κύριοι της Καλλιθέας, λάθη γίνονται και θα γίνονται πότε υπέρ σας και πότε κατά σας. Όταν το καταλάβετε θα είναι καλύτερα και για εσάς και δεν θα προσβάλλετε έναν εξαίρετο άνθρωπο και οικογενειάρχη που 25 χρόνια τώρα προσφέρει στο Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο και που το τοπικό έχει ανάγκη από την εμπειρία, και το ήθος του. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ηρακλείου είναι ο μόνος φορέας που στηρίζει του διαιτητές και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν στο μέλλον να τους προσβάλει.'

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.