Ώρα Ευρώπης για τον Ολυμπιακό: Mεγάλη «μάχη» με την Αταλάντα

09:20 | 17/02/2022

O Ολυμπιακός επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σήμερα το βράδυ (17/02, 22:00) στο «Gewiss Stadium» του Μπέργκαμο, έχει μπροστά του ακόμη μία μεγάλη πρόκληση - όλο το πρόγραμμα

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε «κυκλώσει» εδώ κι εβδομάδες το συγκεκριμένο ματς, επιχειρώντας να «φορμάρει» τον Ολυμπιακό την κατάλληλη στιγμή και στο πρώτο μεγάλο ματς με τους «μπεργκαμάσκι» ψάχνει ένα αποτέλεσμα που θα δώσει «φτερά» στους περσινούς πρωταθλητές ενόψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από μία εβδομάδα (24/02).

Όπως όλα δείχνουν οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν κόντρα στην Αταλάντα με τριάδα στην άμυνα (σε διάταξη 3-4-3) με τον Πάπε Αμπού Σισέ που επέστρεψε από τα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 (ως θριαμβευτής με τη Σενεγάλη) να παίρνει θέση δίπλα στους Παπασταθόπουλο και Μανωλά. Οι Ρέαμπσιουκ και Λαλά θα είναι οι δύο ακραίοι φουλ μπακ του Ολυμπιακού, ενώ στον άξονα προβάδισμα για να παίξει δίπλα στον Εμβιλά έχει ο Μαντί Καμαρά. Στις δύο θέσεις των ακραίων επιθετικών θα ξεκινήσουν οι Μασούρας και Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Γιουσούφ Ελ Αραμπί έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει φανέλα βασικού.

Την αποστολή του Ολυμπιακού για τον πρώτο αγώνα με την Αταλάντα συνθέτουν οι Βατσλίκ, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Ουσ. Μπα, Σισέ, Κίτσος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Σουρλής, Κούντε, Μ. Καμαρά, Φαντιγκά, Ονιεκουρού, Α. Καμαρά, Λόπες, Μασούρας, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Τικίνιο και Ελ Αραμπί.

To πρόγραμμα των play-off του Europa League:

Πέμπτη 17/2

19:45
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Ρέιντζερς (Σκωτία)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Μπέτις (Ισπανία)
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)

22:00
Σεβίλη (Ισπανία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Αταλάντα (Ιταλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Λειψία (Γερμανία)-Σοσιεδάδ (Ισπανία)
Πόρτο (Πορτογαλία)-Λάτσιο (Ιταλία)

Πέμπτη 24/2

19:45
Ολυμπιακός (Ελλάδα-Αταλάντα (Ιταλία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)- Σεβίλλη (Ισπανία)
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Γερμανία)-Λειψία (Γερμανία)
Λάτσιο (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)

22:00
Νάπολι (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ρέιντζερς (Σκωτία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Μπέτις (Ισπανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσίας)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)

** Ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί, οπότε η ισοπαλία μετά από 180 λεπτά οδηγεί στην παράταση ανεξάρτητα από τον αριθμό των γκολ που έχει σημειώσει κάθε ομάδα εντός και εκτός έδρας. Εάν και στο 30λεπτο που θ΄ ακολουθήσει δεν υπάρξει νικητής, τότε η διαδικασία θα οδηγείται στα πέναλτι.
*** Οι νικητές προκρίνονται στους «16», όπου τους περιμένουν οι νικητές των οκτώ ομίλων του Europa League: Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Λεβερκούζεν (Γερμανία), Λιόν (Γαλλία), Μονακό (Γαλλία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) και Γουέστ Χαμ (Αγγλία).
Η κλήρωση για τη φάση των «16» θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου και οι αγώνες στις 10 και 17 Μαρτίου.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.