Η ώρα του Γιάννη

Απόψεις

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (3:00 π.μ) ξεκινάει η σεζόν για την ομάδα του Milwaukee, απέναντι στους Houstoun Rockets των Westbrook και Harden.

Το ξενύχτι πλέον για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τον MVP, Γιάννη Αντετοκούνμπο, και την πορεία των Ελαφιών που γιγάντωσαν τα τελευταία χρόνια λόγω της τρομακτικής εξέλιξης του Έλληνα superstar, καθιερώνεται σε τακτική βάση.

Το αυριανό ματς εύκολα θα μπορούσε να είναι preview των NBA Finals του Ιουνίου, με τις δύο αυτές ομάδες να είναι η καθεμία φαβορί στην δική της περιφέρεια. Η επιστροφή του Bledsoe από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στην preseason και το πόσο θα είναι έτοιμος για την πρεμιέρα, χρίζει ενδιαφέροντος και προσοχής.

Ανήκει στους κορυφαίους παίκτες των Ελαφιών, ενώ η προσθήκη του Westbrook στους Rockets βάζει στον βραχύσωμο guard έξτρα πρόκληση για την αμυντική του τακτική.

Σίγουρα η μονομαχία ανάμεσα στους πρόσφατους MVPs, Γιάννη και Harden, θα είναι το clue του αγώνα. Είναι αρκετές οι πιθανότητες ο Harden να το πάρει πάνω του επιθετικά και να παίξει το γνωστό hero ball. Ο Γιάννης θα μονοπωλήσει από την πλευρά του την επίθεση των Bucks και θα μοιράσει την μπάλα στην περιφέρεια, η οποία φέτος ενισχύθηκε με παίκτες δολοφόνους στο τρίποντο με χαρακτηριστικότερο όλων τον Kyle Korver (2351 τρίποντα στην καριέρα του που τον φέρνουν στην 4η θέση των all time leading 3-Pt scorers).

Όσον αφορά την χρονιά που έρχεται για την ομάδα του Budenholzer, το περσινό πάθημα στην σειρά με τους Raptors  πρέπει να γίνει μάθημα για να διακόψουν τα 49 χρόνια χωρίς τίτλο.

Οι Bucks έχουν την προσοχή των εθνικών δικτύων της Αμερικής, πράγμα όχι ασήμαντο για ένα small market franchise, και πρέπει να την αξιοποιήσουν για να δείξουν πως πλέον είναι ομάδα τελικών.

Η περσινή χρονιά δεν ήταν ένα πυροτέχνημα, και στόχος για την regular season μπορεί να είναι πέρα από την πρώτη θέση στην Ανατολή και η βελτίωση του εντυπωσιακού περσινού ρεκόρ των 60 νικών. Οτιδήποτε πέρα από την εμφάνιση στους τελικούς θα είναι απογοήτευση.

Ο Leonard είναι στην Δύση και στους Clippers, ο Durant λογικά θα χάσει όλη την σεζόν και οι Sixers παρότι διαθέτουν ενδεχομένως την καλύτερη πεντάδα του NBA, δεν αποτελούν φόβητρο. Η πραγματικότητα είναι πως αργεί ακόμη η στιγμή για να δούμε αν οι Bucks είναι έτοιμοι για το παραπάνω βήμα, καθώς στα playoffs θα κριθούν όλα.

Σίγουρα εμείς οι fans του NBA στην Ελλάδα που αγαπάμε αυτό το πρωτάθλημα και θέλουμε να δούμε τον Γιάννη πρωταθλητή, ανεξάρτητα την ομάδα που υποστηρίζουμε στην λίγκα, ανυπομονούμε για την χρονιά που έρχεται και για την εναλλαγή συναισθημάτων που αναμφίβολα θα νιώσουμε μέσα σε αυτή την πορεία.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.