Οριστικό: Γιορτές στα σπίτια μας

13:55 | 07/12/2020

Έως τις 7 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα - Τί είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κλειστά θα παραμείνουν έως τις 7 Ιανουαρίου τα σχολεία, τα μπαρ, η εστίαση αλλά και μία σειρά άλλων δραστηριοτήτων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πετσας.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν σε ισχύ έως τότε και η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Νέες ανακοινώσεις για κομμωτήρια και λιανεμπόριο θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας.

Όπως είπε: Υπάρχει σχετική σταθεροποίηση ή ήπια μείωση, αυξάνεται ο αριθμός των κενών κλινών. Στα 1.600 τα μέσα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Ο δείκτης εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί. Με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

Με αυτά τα δεδομένα η επάνοδος πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια.
Ανακοινώνουμε τους τομείς που δεν θα ανοίξουν: Παραμένουν κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητισμός εκτός των εξαιρέσεων, χιονοδρομικά κέντρα έως τις 7 Ιανουαρίου. Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό και κυκλοφορία τη νύχτα. Οσοι επιστρέφουν θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών εφόσον μπαίνουν από τις 7 Ιανουαρίου. Ειδικά για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας"

Διαβάστε περισσότερα στο cretalive.gr

Πηγή:
www.cretalive.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.