Basket League: Οριστικό τέλος, αλλά δεν ξέρουν πώς...

19:21 | 23/03/2020

Οι ομάδες αποφάσισαν την οριστική διακοπή της Basket League.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχαν οι 14 ομάδες, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο έκαναν ξεκάθαρες τις προθέσεις τους.

Υπήρξε, δηλαδή, κοινή πλεύση και όλοι οι σύλλογοι υποστήριξαν πως δεδομένης της κατάστασης με τον κορωνοϊό, το πρωτάθλημα δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί και αποφασίστηκε η διακοπή του.

Στη συνέχεια, βέβαια, πρέπει ο ΕΣΑΚΕ, σε συνεργασία και απόλυτη συμφωνία με την ΕΟΚ, να καταθέσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της τηλεδιάσκεψης υπήρξαν ομάδες, που εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, οι οποίοι αφορούν κυρίως στα συμβόλαια, στα δεδουλευμένα των παικτών, αλλά και στον τρόπο που θα επέλθει η διακοπή.

Οι ομάδες δε συζήτησαν, δηλαδή, λεπτομερειακά το θέμα της διακοπής. Ποιος θ’ αναδειχθεί πρωταθλητής, όπως και ποιοι θα υποβιβαστούν στην Α2. Αυτά προφανώς θα τεθούν επί τάπητος στην επόμενη τηλεδιάσκεψη.

Όσον αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων στους παίκτες, αποφασίστηκε αυτή να αφορά στους μισθούς μέχρι τη στιγμή της διακοπής της Basket League, η οποία έγινε το πρώτο 10ήμερο Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στην τοποθέτηση του ενημέρωσε τις ομάδες ότι τα γήπεδα είναι κλειστά μέχρι το τέλος του Μαρτίου, ενώ έχει πληροφόρηση πως το «λουκέτο» θα συνεχιστεί για ακόμη ένα μήνα.

Ανέφερε, επίσης, ότι η αναστολή των πτήσεων είναι ένα ζήτημα που εμποδίζει την άμεση επιστροφή στη δράση. Στάθηκε, ακόμη, στη σοβαρότητα της κατάστασης και εισηγήθηκε τη διακοπή του πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.