Όρθιος ο ΟΦΗ!

23:02 | 24/08/2019

Ο ΟΦΗ πήρε το 1-1 από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους Θεσσαλονικείς να έχουν τις ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι.

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην πρεμιέρα της Super League 1, Άρης και ΟΦΗ μοιράστηκαν γκολ και βαθμό (1-1), με την κρητική ομάδα να αφήνει θετικές εντυπώσεις με την εικόνα της στο πρώτο μέρος, αλλά να είναι τυχερή στο δεύτερο. Ο Μεγιάδο πέτυχε το γκολ των φιλοξενούμενων, ο Σωτηρίου με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθιο τον ΟΦΗ, ενώ ο Άρης έχασε πέναλτι.

Μπήκε δυνατά, σκόραρε με γκολάρα

Ο Γιώργος Σίμος δεν κράτησε εκπλήξεις για την ενδεκάδα της αναμέτρησης, επέλεξε το 4-2-3-1, με τους Γιαννούλη-Νάστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και ουσιαστικά προτίμησε να ξεκινήσει με αυτούς που βασίστηκε πιο πολύ στα φιλικά προετοιμασίας.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Άρη, αφού μπροστά ήταν αυτός που έδειχνε πιο δραστήριος, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 7' σε σουτ του Νέιρα που έφυγε λίγο άουτ.

Το συγκρότημα του Σίμου έπαιζε αρκετά καλά το passing game και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, απέναντι στον Άρη που στο 11' είχε δοκάρι σε πλασέ του Μαρτίνες (στην πρώτη του επίσκεψη με προϋποθέσεις στα αντίπαλα καρέ). Στο 18', όμως, ο ΟΦΗ τον «σκότωσε» με το πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση του Μεγιάδο, ο οποίος σκόραρε το παρθενικό του τέρμα με τα μελανόλευκα και έβαλε μπροστά του φιλοξενούμενους.

Ο ΟΦΗ έβγαζε σιγουριά στο παιχνίδι του και απέφευγε τα λάθη, ενώ από τους γηπεδούχους μόνο ο Φετφατζίδης έδειχνε ορεξάτος και ικανός να κάνει τη «ζημιά». Με το μομέντουμ υπέρ του μετά το 0-1 με το υπέροχο γκολ του Μεγιάδο, η κρητική ομάδα διαχειριζόταν καλά το ματς και μόνο στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους δέχθηκε πίεση. Εκεί ήταν που οι Θεσσαλονικείς έχασαν νέα ευκαιρία, όταν ο Σωτηρίου κράτησε το 0-1 σε τετ α τετ με τον Ντιγκινί. Εκεί ήταν που ο ΟΦΗ «κλείδωσε» το υπέρ του αποτέλεσμα για το πρώτο ημίχρονο.

Remake του περσινού

Το δεύτερο μέρος στο Βικελίδης άρχισε με μία απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Ιντέγε, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ελάχιστα αργότερα, ο Σωτηρίου πρόλαβε τον Ιντέγε πριν κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση.

Οι δύο αυτές φάσεις έδειξαν και τη διάθεση του Άρη να παίξει πιο δυνατά και επιθετικά για να φτάσει στο γρήγορο γκολ της ισοφάρισης και να διαφοροποιήσει την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο Άρης συνέχισε τις επιθέσεις, ο Ιντέγε συνέχιζε να χάνει από τον εξαιρετικό Σωτηρίου, ο ΟΦΗ προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα, αλλά όλα έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει το... μοιραίο. Και ήρθε στο 69' με τον Σάσα να πληγώνει τους φιλοξενούμενους και να ισοφαρίζει.

Το παιχνίδι ήταν καρμπόν του περσινού στο ίδιο γήπεδο. Το β' μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στους «κίτρινους» που βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ με την γκολάρα του Μεγιάδο, αλλά βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν.

Στα επόμενα λεπτά ο Σίμος πήρε πρωτοβουλία από τον πάγκο και πέρασε στο ματς τον Σακόρ στη θέση του Ναμπί (πέρασε δεκάρι ο Νέιρα), θέλοντας να κόψει τη φόρα των γηπεδούχων και να έχει καλύτερη κυκλοφορία στο κέντρο ώστε να κρατήσει μπάλα και χρόνο.

Ο ΟΦΗ «κατέβασε» τον ρυθμό της ομάδας του Παντελίδη, δέχθηκε πίεση, αλλά χωρίς τον μεγάλο κίνδυνο, ενώ λίγο πριν από το φινάλε είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σάσι να σκοράρει και να πάρει ένα σπουδαίο διπλό. Ακόμα κι έτσι, όμως, το συγκρότημα του Σίμου πήρε ένα σημαντικό βαθμό από μία δύσκολη έδρα, παίζοντας καλά στο πρώτο μέρος.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Ματίγια, Λούκας Σάσα, Μαρτίνες (63’ Λάρσον), Ντιγκινί (86’ Γιουνές), Φετφατζίδης (80’ Τόνσο), Ιντέγε.

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σεμέντο (71’ Σάσι), Μεγιάδο, Ναμπί (81’ Σακόρ), Μάνος, Τσιλιανίδης, Νέιρα (89’ Μπράουν), Νάστος, Μαρινάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το live του αγώνα

Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στο Βικελίδης

Με Μπούση-Παλυβό στο Βικελίδης

«Απόβαση» του ΟΦΗ στο Βικελίδης

Το μήνυμα και η ξεχωριστή σέλφι του Βογιατζάκη

Συγκίνηση στο Βικελίδης για τον Κουκ

Σίμος: «Παιχνίδι-μάθημα για εμάς»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.