Όταν δουλεύεις σωστά, ο κόσμος το αναγνωρίζει

Απόψεις

Η κανονικότητα του ΟΦΗ γέννησε προσδοκίες και οι προσδοκίες έφεραν τη συσπείρωση και την «έκρηξη» στα διαρκείας. Τόσο απλά.

Πέντε μεταγραφές έχει κάνει ο ΟΦΗ. Καμία από τις λεγόμενες «αεροδρομίου», από αυτές που θα ενθουσιάσουν τον κόσμο (αν όχι αεροδρομίου, σίγουρα όμως η σημαντικότερη είναι αυτή του Βασίλη Λαμπρόπουλου). Κι όμως, πλησιάζει η μέρα που η ΠΑΕ θα ανακοινώσει τετραψήφιο αριθμό διαρκείας. Ήδη έχουν δοθεί πάνω από 700 και η διάθεση συνεχίζεται, ενώ δεν λείπουν και οι ουρές στα φυσικά σημεία πώλησης.

Τι έγινε, λοιπόν, και ο κόσμος του ΟΦΗ εφέτος σπεύδει για διαρκείας και στέκεται «ζεστά» στο πλευρό της ομάδας; Μα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Είναι η κανονικότητα, είναι η δουλειά που γίνεται και αναγνωρίζει. Είναι το δίδυμο Νταμπράουσκας-Λυσάνδρου. Τόσο απλά.

Από την αρχή αυτής της μεταγραφικής περιόδου το τονίσαμε: απουσιάζει η γκρίνια, η μεμψιμοιρία, οκ, υπάρχουν κι αυτοί οι λίγοι που γκρινιάζουν μόνο και μόνο για να κάνουν τη διαφορά, αλλά σε γενικές γραμμές ο ΟΦΗ πλέει σε ήρεμα νερά. Το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί κανονικά, από τις μεταγραφές μέχρι τις ακαδημίες. Πέντε οι κινήσεις έως τώρα, συν ο Ελευθεριάδης για τις ακαδημίες. Όλες μεταγραφές ουσίας, αυτό που χρειαζόταν ο ΟΦΗ.

Ειδικά στους ποδοσφαιριστές ουδείς μπορεί να καταλογίσει ευθύνη στον Νταμπράουσκας. Αυτούς επέλεξε, αυτούς ήθελε, αυτούς πήρε ο ΟΦΗ για να κάνουν τη δουλειά που έχει στο μυαλό του ο Λιθουανός. Κλεισμένες μεταγραφές από τον Ιούνιο, ανακοινώσεις πριν φύγει η αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Όταν οι περισσότερες ομάδες της Λίγκας ακόμα αναζητούν τους παίκτες για να συμπληρώσουν το ρόστερ τους και τα κενά τους, ο ΟΦΗ, έχοντας χτίσει από πέρυσι τον κορμό του με αποκορύφωμα τον Γενάρη, είναι έτοιμος. Ακόμα και τώρα να άρχιζε το πρωτάθλημα υπάρχει κάποιος που μπορεί να βρει κάποια τρανταχτή έλλειψη;

Αυτά βλέπει ο κόσμος και σπεύδει για διαρκείας. Γιατί όλα αυτά έχουν γεννήσει προσδοκίες, φέρνουν αισιοδοξία και γεμίζουν με προσμονή τους φιλάθλους. Γιατί εφέτος δεν υπάρχουν ερωτηματικά, το καλό για τον κόσμο είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες που αποκτήθηκαν έχουν παίξει Ελλάδα, άρα ο κόσμος έχει (μικρή ή μεγάλη) άποψη, ξέρει τι πήρε ο ΟΦΗ. Δεν περιμένει να τους δει στο γήπεδο. Άλλη κουβέντα αν θα βγουν ή όχι. Για κανέναν παίκτη δεν βάζεις το χέρι σου στη φωτιά, αλλά ο Όμιλος πήγε στοχευμένα, ενισχύθηκε με... άρωμα Ελλάδας και δείχνει πανέτοιμος για τη νέα, απαιτητική, σεζόν. Ένας χαφ του έμεινε για να συμπληρωθεί το παζλ και όλοι ξέρουν πως όποιος κι αν είναι αυτός, θα έρθει μετά από ενδελεχή μελέτη από τους επικεφαλής με στόχο την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ο κόσμος του ΟΦΗ, λοιπόν, δεν είναι γκρινιάρης. Στέκεται στην ομάδα όταν βλέπει αποτέλεσμα. Στέκεται στην ομάδα όταν τον σέβονται (η ΠΑΕ το έκανε και με το παραπάνω με τις τιμές των διαρκείας). Στέκεται στην ομάδα όταν υπάρχει προοπτική. Απλή ποδοσφαιρική λογική λέγεται αυτό. Πείτε το και κανονικότητα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.