Όταν ένα ματς μπορείς να το κερδίσεις, μη το χάσεις

Απόψεις

Ο Μανόλης Γρηγοράκης κάνει πρεμιέρα στο Capitano.gr και σχολιάζει την ήττα του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ

Ο -κάτι λιγότερο από μισός- ΟΦΗ έχασε ακόμα ένα εκτός έδρας ματς στο γκολ, ένα ματς που μπορούσε ακόμα και να κερδίσει.

Μπήκε στο ΟΑΚΑ όπως συνήθως μπαίνουν οι αντίπαλοί του: με το πόδι στο γκάζι. Όσο ο ΟΦΗ κάθεται στη θέση του οδηγού δεν αφήνει χώρο για προσπέραση. Το γρήγορο γκολ του Στάρτζεον έβαλε δύσκολα στον Καρέρα και δυσκολότερα στον Γιώργο Σίμο, που δεν είχε κληθεί μέχρι τώρα να διαχειριστεί ένα τόσο γρήγορο προβάδισμα.

Ο κόουτς του ΟΦΗ έχει την πολυτέλεια να διαθέτει το πληρέστερο και ποιοτικότερο ρόστερ της τελευταίας εικοσαετίας, όχι όμως και την πολυτέλεια να ρίξει όλους τους άσους στο χορτάρι - αν την είχε, το ματς με την ΑΕΚ δεν θα το έχανε. Δεν θα το έχανε γιατί δεν θα αναγκαζόταν, ας πούμε, να παίξει με στόπερ τον Λυμπεράκη, ένα παιδί που δεν πρόκειται να κάνει καριέρα σε αυτή τη θέση διότι για άλλη θέση αποκτήθηκε και εκεί θα κάνει καριέρα.

Από τη στιγμή που η φάση της ισοφάρισης της ΑΕΚ κατέληξε να κριθεί στο VAR ήταν βέβαιο ότι ο διαιτητής θα έδειχνε σέντρα - το VAR αποδεδειγμένα δεν θέλει τον ΟΦΗ. Τον Βάτερμαν επίσης δεν τον θέλουν αυτές οι φάσεις - γκολ καρμπόν είχε δεχτεί στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Βάτερμαν όμως αυτός είναι: μπορεί να φάει τέτοιο γκολ, αλλά δεν τρώει από τ' άλλα, τα τετ α τετ ας πούμε τα έχει για πρωινό. Παρεμπιπτόντως, γκολ σαν του Σάκχοφ δεν τα τρώνε οι τερματοφύλακες, τα τρώνε οι αμυντικοί.

Η ΑΕΚ είχε φάσεις, αλλά φάσεις είχε κι ο ΟΦΗ. Είχε και κυκλοφορία, είχε και ένα άρωμα από το στιλ που τον κάνει να ξεχωρίζει. Δεν είχε την αύρα που του δίνουν οι παίκτες που λείπουν - δεν είναι ένας και δυο, ούτε τρεις και τέσσερις, είναι σχεδόν μια ενδεκάδα, βασική ενδεκάδα.

Με τον ΟΦΗ πλήρη και το γρήγορο γκολ στην πλάτη η -κουρασμένη από τη Λέστερ- ΑΕΚ ούτε ανατροπή θα έκανε ούτε νίκη. Εντάξει, τα ματς δεν τα κερδίζουν οι απόντες, αλλά αυτό το ματς (ή το προηγούμενο) το κέρδιζαν και οι παρόντες.

Όπως και να ‘χει, η πραγματικότητα δεν παύει να κουνάει το δάχτυλο: ο ΟΦΗ δεν πήρε τίποτα σε δυο σερί ματς όπου μπορούσε να πάρει τα πάντα και αυτό είναι πρόβλημα. Θα ήταν μεγάλο πρόβλημα αν αυτό συνέβαινε με ολόκληρο το θίασο επί σκηνής.

Όσο το τεχνικό επιτελείο παίζει με σύνθεση ανάγκης, τα ελαφρυντικά θα είναι περισσότερα από τις ευθύνες. Όταν γυρίσουν οι τραυματίες, τα ελαφρυντικά θα τελειώσουν και θα αρχίσει το πρωτάθλημα.

ΥΓ: Χαρά και τιμή νιώθω που παίζω επιτέλους τη μπάλα μου (και) στον τόπο μου. Καλώς σας βρήκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1: Τον λύγισαν οι απουσίες

VIDEO: Τα στιγμιότυπα από το ματς του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ

Σίμος: «Δεν έχουμε πάρει τους βαθμούς που θα έπρεπε»

H βαθμολογία μετά την 7η αγωνιστική


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.