Όταν ο νέος προπονητής του Μέσι, έκατσε στον πάγκο του Άρη

10:05 | 06/07/2022

Η Παρί Σεν Ζερμέν επισημοποίησε σήμερα την πρόσληψη του Κριστόφ Γκαλτιέ στην τεχνική ηγεσία της, αντικαθιστώντας τον Αργεντινό Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, το συμβόλαιο με τον οποίο λύθηκε κοινή συναινέσει λίγο νωρίτερα.

Ο Γκαλτιέ φτάνει στην Παρί Σεν Ζερμέν με διετές συμβόλαιο, μετά την αποχώρησή του από τη Νις τον περασμένο μήνα, αφού οδήγησε την περασμένη σεζόν την ομάδα από τη Νίκαια στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας και στην πέμπτη θέση στη Ligue 1.

Για να βρεθεί όμως στο Παρίσι και στην πρωταθλήτρια Γαλλίας, ο 55χρονος Γάλλος, πέρασε από πολλές άλλες ομάδες (εκτός από τη Νις και τη Λιόν), ανάμεσά τους και ο Άρης. Μάλιστα ως βοηθός τη σεζόν 2001/02.

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη την 1η Δεκεμβρίου 2001 και έμεινε έως τις 30 Ιουνίου 2002, ως βοηθός των, Μπέρντ Κράους (11 παιχνίδια), Ρισάρ Ταρντί (10 παιχνίδια) και Γιάννη Τζιφόπουλου (1 παιχνίδι).

Στη συνέχεια ακολούθησε ως βοηθός σε Μπαστιά, Αλ Αίν, Πόρτσμουθ, Σοσό, Λιόν, Σεντ Ετιέν (όπου κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας την αγωνιστική περίοδο 2012-2013), πριν ξεκινήσει ως πρώτος στους «Στεφανουά» και μετά καθίσει στον πάγκο των, Λιλ (στον πρώτο τίτλο της στη Ligue 1 από το 2011) και Νις, οδηγώντας την στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας και στην πέμπτη θέση στη Ligue 1, την τελευταία σεζόν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.