Οταν ο Σαμαράς νίκησε την Μπαρτσελόνα του Μέσι

16:00 | 08/11/2018

Η μεγάλη βραδιά της Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά κόντρα στα αστέρια της Μπαρτσελόνα.

Πριν από ακριβώς έξι χρόνια, σαν σήμερα 7 Νοεμβρίου του 2012, η ποδοσφαιρική Ευρώπη έμενε άναυδη από την τρομερή νίκη της Σέλτικ επί της Μπαρτσελόνα στη Σκωτία για το Champions League.

Η Σέλτικ, του Γιώργου Σαμαρά, ο οποίος ήταν βασικός και σε αυτό το παιχνίδι, υποδέχθηκε τη σπουδαία Μπάρτσα του Γκουαρδιόλα, των τίτλων, των συνεχόμενων νικών, του περίφημη "τίκι-τάκα" και φυσικά του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος εκείνη τη βραδιά νικήθηκε από τον Φόρστερ.

Ο γκολκίπερ της Σέλτικ είχε κάνει τρομερή εμφάνιση, είχε "κατεβάσει ρολά" και το ένα γκολ που δέχθηκε ήταν κατόρθωμα και συνάμα ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας εκείνου του ιστορικού, για τους πρωταθλητές Σκωτίας, 2-1.

Για να έρθει, βέβαια, αυτό το σκορ υπέρ της ομάδας του νυν αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, έπαιξε ρόλο η εμφάνιση του Φόρστερ, αλλά και η τρομερή ευστοχία των γηπεδούχων που σε τέσσερις τελικές πέτυχαν δύο γκολ. Συγκεκριμένα, οι Γουανιάμα και Βατ ήταν αυτοί που σκόραραν για τη μεγάλη νίκη, με την Μπαρτσελόνα να μειώνει το σκορ, αλλά να μην καταφέρει την ανατροπή.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.