Όταν «πρέπει», ο ΟΦΗ ξέρει…

ΟΦΗ

Στα ματς ειδικής βαρύτητας ο Όμιλος ανταποκρίνεται μια χαρά.

Από τη στιγμή που ο στόχος των πλέι οφ και της εξόδου στην Ευρώπη επιτεύχθηκε, ο ΟΦΗ ψάχνει για κίνητρα σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα του τίτλου.

Το βασικό ζητούμενο είναι η βελτίωση και η εξέλιξη, αν και το «μαύρο» που έριξε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα ο κορωνοϊος, είναι λογικό να έβγαλε εκτός ρυθμού το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου, όπως και τις υπόλοιπες ομάδες.

Από το ξεκίνημα της σειράς, έτσι, ο αντικειμενικός στόχος για τον ηρακλειώτικο σύλλογο ήταν να κρατήσει τη θέση με την οποία μπήκε στη διαδικασία.

Πέμπτος άρχισε, πέμπτος θέλει να τελειώσει τις υποχρεώσεις του. Και σήμερα, τρεις «στροφές» πριν από το φινάλε, έχει «πέσει» έκτος.

Οι «ασπρόμαυροι», πάντως, έχουν την ευκαιρία απόψε (21.30, Capitano.gr) στο «Γεντί Κουλέ» να πάρουν πίσω αυτό που κυνηγούν.

Ο Άρη είναι ο ανταγωνιστής τους και βρίσκεται στο +2 από τον ΟΦΗ, που με το «τρίποντο»… αποκαθιστά την τάξη.

Επί της ουσίας η βαθμολογική σημασία της αναμέτρησης δεν κρύβει κάποια σπουδαιότητα, ωστόσο το τιμητικό διακύβευμα της 5ης θέσης δίνει επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του Σίμου.

Έναν παραπάνω λόγο για να τα δώσουν όλα και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στα πλέι οφ. Η φετινή ιστορία, βέβαια, έχει δείξει ότι όταν ο Όμιλος πρέπει να πάρει ένα ματς, τα καταφέρνει μια χαρά.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, όταν η ομάδα του Ηρακλείου είχε μπροστά της μια αναμέτρηση ειδικών συνθηκών, πετύχαινε τους σκοπούς της με πειστικό, μάλιστα, τρόπο.

Τη 12η αγωνιστική ο ΟΦΗ προερχόταν από 3 ήττες και είχε απέναντι του την ΑΕΚ. Πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησε 1-0 και έβαλε τέλος στο άσχημο σερί.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τη 19η «στροφή». Τέσσερα παιχνίδια χωρίς επιτυχία (1 ισοπαλία και 3 ήττες ο απολογισμός) και την κατάσταση επιβάρυνε περισσότερο η αδυναμία των «ασπρόμαυρων» να μαζέψουν βαθμούς μακριά από το «Γεντί Κουλέ».

Στη Ν. Σμύρνη, ωστόσο, παρουσιάζονται όπως πρέπει και κάνουν το «διπλό» με 1-2 επί του Πανιωνίου. Ο ΟΦΗ ήταν το ίδιο σοβαρός και στα τελευταία κρίσιμα για την είσοδο στα πλέι οφ εντός έδρας ματς κόντρα σε Ατρόμητο (1-0) και Λαμία (3-0).

Όποτε, δηλαδή, δεν έπρεπε να κάνει λάθος, ο Όμιλος δε λάθεψε ποτέ, κάτι που καλείται να επαναλάβει και σήμερα απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποστολή του ΟΦΗ για τον «τελικό»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.