Οταν το MEGA μετέδωσε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό θρίαμβο του ΟΦΗ

SMS
16:44 | 05/10/2018

Με αφορμή το κλείσιμο του ιστορικού τηλεοπτικού σταθμού, θυμόμαστε ένα σπουδαίο παιχνίδι του ΟΦΗ.

Η 5η Οκτωβρίου 2018 είναι μία μέρα που θα περάσει στην ιστορία ως η ημερομηνία που έπεσαν και επίσημα οι τίτλοι τέλους στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Εναν σταθμό, ο οποίος επί σειρά ετών έδειχνε τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα. Πρώτα το Champions League, το ΝΒΑ, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αλλά και τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού των ομάδων. Οπως αυτό του ΟΦΗ στις 16 Σεπτεμβρίου 1997.

Η κρητική ομάδα έχει εξασφαλίσει την προηγούμενη σεζόν την ευρωπαϊκή της έξοδο μετά το περίφημο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και στον πρώτο γύρο του κυπέλλου UEFA, τον Αύγουστο του '97, ξεπερνάει δίχως προβλήματα το εμπόδιο της ισλανδικής Ρέκιαβικ. Επόμενος αντίπαλος η Φερεντσβάρος, η οποία είναι η μεγάλη δύναμη στο ποδόσφαιρο της Ουγγαρίας και φαντάζει το φαβορί.

Στο πρώτο ματς, όμως, στις 16 Σεπτεμβρίου στο Γεντί Κουλέ, ο σπουδαίος ΟΦΗ του Ευγένιου Γκέραρντ, κάνει επίδειξη δύναμης και θριαμβεύει με 3-0, σε ένα ιστορικό παιχνίδι που είχε μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Mega.

Στη ρεβάνς, η κρητική ομάδα ηττήθηκε 2-1, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα την έστειλε στην επόμενη φάση.

Η σύνθεση του ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Τσιαντάκης (80' Σταυρακάκης), Δερμιτζάκης, Παπαδόπουλος, Κουνενάκης, Σκέντζος, Κιάσσος, Μαρινάκης, Νιόπλιας, Μίτιτς (83' Ρίζνιτς), Αναστασίου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.