Ουδείς αναντικατάστατος, αλλά σαν τον Λυσάνδρου... δεν έχει!
Ο Μιχάλης Μπούσης οφείλει να κάνει μια εφάμιλλη επιλογή για τη θέση του CEO - Άρθρο του Δημήτρη Καρυωτάκη.
Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης
«Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους!» Τη μνημειώδη φράση την είχε πει ο Σαρλ Ντε Γκωλ ως ηγέτης της Γαλλικής Αντίστασης κατά των Ναζί για να δείξει με τον τρόπο του πως σε έναν λαό υπάρχουν (και πρέπει να υπάρχουν) μεγάλα περιθώρια ανθεκτικότητας και ότι υπάρχει αυτό που εμείς λέμε «ουδείς αναντικατάστατος».
Πολύ φοβάμαι πως ο Ντε Γκολ αλλά και η λαϊκή θυμοσοφία δεν είχαν υπόψιν τους την περίπτωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ ΟΦΗ Μηνά Λυσάνδρου.
Ο Κύπριος παράγοντας είχε έλθει στο Ηράκλειο πριν από μερικά χρόνια όταν είχε φύγει από την ΑΕΚ και από μιας αρχής θεωρήθηκε ως μια επιλογή από το πολύ ψηλό παραγοντικό ράφι. Για να είμαστε ειλικρινείς, πιθανότατα δεν θα ερχόταν ποτέ στον ΟΦΗ αν δεν έφευγε με τον τρόπο που έφυγε από την ΑΕΚ κι αν δεν υπήρχε αυτή η προσέγγιση και η χημεία με το Μάικ Μπούση (αν και όπως μαθαίνουμε υπήρξε δυσαρέσκεια από πλευράς του αφεντικού του ΟΦΗ στο φινάλε της σχέσης τους και δεν ήταν όπως λέμε, βελούδινο).
Γνωρίζοντας και παρακολουθώντας όσα συνέβαιναν στην προ Λυσάνδρου διοικητική εποχή του ΟΦΗ θα λέγαμε πως η παραμονή και η προσφορά του, στην εξυγίανση, τον εξορθολογισμό, την διοικητική αναβάθμιση και την εξέλιξη του οργανισμού της ομάδας ήταν τέτοια ώστε με βασιμότητα να μπορούμε να μιλάμε για προ και μετά εποχή Λυσάνδρου στον ΟΦΗ.
Επίμονος και εργατικός ευφυής και οραματικός, ουσιαστικά ανέλαβε το δύσκολο έργο να εξυγιάνει και να ανεβάσει την ομάδα που πριν από εκείνον πέρασε μεγάλη περιπέτεια. Μην λέμε ονόματα και θίξουμε πρόσωπα, αλλά όσοι παρακολουθούν και αγαπούν τον ΟΦΗ τα ξέρουν. Αν ρωτήσεις ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του θα σου πουν ο Λυσάνδρου είναι ένας Leader του χώρου του, σέβεται τους συνεργάτες του και τους δίνει έμπνευση για να τρέχουν και να δουλέψουν. « Ποτέ να μη σταματήσεις να εκπαιδεύεσαι» ήταν το μοτό στους συνεργάτες του για αυτό και όλοι πίνουν νερό στο όνομα του.
Ξέραμε όμως πως η παρουσία του ήταν ορισμένης διάρκειας. Πώς το κοστούμι του ΟΦΗ δεν τον πολύ χωρούσε, όχι γιατί το μέγεθος της ομάδας μας είναι μικρός αλλά και οι επαγγελματίες παράγοντες βάζουν στόχους και προσωπικά στοιχήματα κι ένα τέτοιο είναι μπροστά του, αρκεί να ξέρει πού πάει να μπλέξει! Μεγαλύτερη επιτυχία όμως για την ορθή επιλογή του μοντέλου Λυσάνδρου για τον Μπούση δεν υπάρχει παρά το γεγονός πως εκτός από μεταγραφές ποδοσφαιριστών κάνουμε και μεταγραφές παραγόντων!
Ο ΟΦΗ με την παρουσία του στο γήπεδο το περασμένο Σάββατο απέδειξε πως ξαναγίνεται μεγάλος και ο Λυσάνδρου με τις δυνάμεις του πιστώνεται ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της επιτυχίας. Όλοι που αγαπάμε τον ΟΦΗ αν και ψυχανεμιζόμαστε πως τα… ψωμιά του Λυσάνδρου ήταν λίγα στον ΟΦΗ είχαμε μια κρυφή ελπίδα πως θα μείνει. Δεν επιβεβαιώθηκε η επιθυμία μας τελικά και ο Μηνάς φεύγει. Όλοι οι Ομιλίτες του οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για όσα πρόσφερε στην ομάδα μας, θα είναι πάντα ένας από μας και το μόνο που σκεφτόμαστε τώρα είναι πως ο Πρόεδρος με την ίδια διορατικότητα και την ίδια θέληση να κρατήσει τον ΟΦΗ στα ψηλά πατώματα, θα κάνει μια εφάμιλλη επιλογή για τη θέση του CEO!