Ούτε τώρα ήρθε το πρώτο «τρίποντο»

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, όμως δε συνέχισε ανάλογα και έμεινε στο 0-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Όμιλος αγνοεί ακόμη τη νίκη στα πλέι οφ, παρόλο που για πρώτη φορά στη σειρά κράτησε το μηδέν, αλλά δε σκόραρε και περιορίστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Γουάλι υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης.

Νέιρα και Μεγιάδο ήταν το δίδυμο στα αμυντικά χαφ και ο Ναμπί ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο. Στις πλευρές της επίθεσης έπαιξαν οι Βαζ και Σεμέντο και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

Δυνατός μόνο στο ξεκίνημα

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό της. Κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του ματς με πλήρη κατοχή της μπάλας. Ο αντίπαλος είχε κλειστεί στο μισό γήπεδο και οι «ασπρόμαυροι» με εξαιρετική κυκλοφορία και πολλές πάσες δημιουργούσαν συχνά προϋποθέσεις απειλής.

Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ πίεζαν σωστά και στο 18’ είχαν την πρώτη μεγάλη φάση τους, αλλά ο Διούδης απέκρουσε το πλασέ του Βαζ και ενώ ο Πορτογάλος θα μπορούσε να πασάρει στον Μεγιάδο, που έμπαινε μόνος στην περιοχή.

Μετά το 15’ είναι αλήθεια ότι το σύνολο του Δώνη κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, μείωσε την πίεση του Ομίλου και στο 22’ είχε σημαντική στιγμή με τον Κουρμπέλη.

Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει τη συγκέντρωση τους, το «τριφύλλι» πρέσαρε πλέον «παραγωγικά» και ο ΟΦΗ δεν είχε τις-έστω ανολοκλήρωτες-συνεργασίες των πρώτων λεπτών.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει και η αναμέτρηση ήταν πια μοιρασμένη, με τον Παναθηναϊκό να έχει και μία ελαφρά υπεροχή. Το α’ μέρος, έτσι, τέλειωσε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και το σημαντικότερο γεγονός ήταν μάλλον ο τραυματισμός του Σεμέντο, που αποχώρησε λίγο πριν το φινάλε.

Ήταν… ταλαιπωρία

Στις αρχές της επανάληψης ο Όμιλος δεν είχε την ορμή που παρουσίασε στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» είχαν λίγο πιο ορθόδοξη λειτουργία και στο 58’ «άγγιξαν» το γκολ.

Ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε, ο Μακέντα έπιασε την κεφαλιά, που δεν ήταν δυνατή, όμως ο Γουάλι έχασε την μπάλα από τα χέρια του, η οποία για καλή του τύχη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει την κατοχή και δεν έβρισκαν τρόπους για ν’ απειλήσουν. Ήταν, μάλιστα, αρκετά απρόσεκτοι και υποπίπταν σε αρκετά λάθη.

Μετά το 65’, βέβαια, η εκατέρωθεν εικόνα ήταν εντελώς άναρχη, αφού και η κούραση είχε κάνει την εμφάνιση της. Διάθεση υπήρχε και από τις δύο πλευρές, αλλά μέχρι εκεί.

Στο 84’ ο Καμπετσής σκόραρε, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε σωστά, αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Περέα βρήκε την μπάλα με το χέρι. Τίποτα δεν άλλαξε και η μοιρασιά του βαθμού κρίνεται μάλλον δίκαιη.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (69’ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί (68’ Στάικος), Βαζ (92’ Δεληγιαννίδης), Σεμέντο (43’ λ.τρ. Μάνος), Φιγκεϊρέντο.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Θεοχάρης (78’ λ.τρ. Θεοχάρης), Κολοβός (63’ Ανουάρ), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (82’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ (82’ Αλεξανδρόπουλος), Κουρμπέλης, Μακέντα (82’ Καμπετσής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.