Ούτε τώρα ο ΟΦΗ

ΟΦΗ

Παρά το καλό πρώτο μέρος, ο Όμιλος έχασε 0-2 από τον Ολυμπιακό και ψάχνει ακόμη την πρώτη εφετινή εντός έδρας νίκη του

Ο ΟΦΗ ψάχνει ακόμη την παρθενική εντός έδρας νίκη του στην τρέχουσα σεζόν, ενώ γνώρισε την πρώτη του ήττα μέσα στο «Γεντί Κουλέ» για φέτος.

Μέχρι τα… μισά του δρόμου οι ηττημένοι είχαν θετική παρουσία, αλλά στην επανάληψη δεν ανταποκρίθηκαν και έμειναν μακριά από τις επιτυχίες για έκτη συνεχόμενη αναμέτρηση στη Super League 1. Αυτή, επίσης, ήταν η 3η σερί ήττα από τους Πειραιώτες μέσα στο «σπίτι» τους.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία του ΟΦΗ και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μεγιάδο, Σακόρ, Μπαλογιάνης και Στάρτζεον και στην κορυφή ο Γιάννου.

Το VAR δεν τον… ήθελε πάλι

Οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά τους γηπεδούχους, που είχαν προβλήματα στο να κρατήσουν την μπάλα και να κάνουν το δικό τους παιχνίδι.

Στο ξεκίνημα, έτσι, η ομάδα του Μαρτίνς απείλησε, στο 4’ με τον Εμβιλά και στο 12’ με τον Χασάν.

Μετά το 10’, βέβαια, οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν τις γραμμές τους στο γήπεδο και στο 13’ στάθηκαν άτυχοι, αφού ο Μπαλογιάννης σέντραρε και το «τακουνάκι» του Γιάννου σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 18’, μάλιστα, πλησίασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όμως το φάουλ του Μπαλογιάννη πέρασε λίγο άουτ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έδειχνε να παίρνει τα «ηνία» στο ματς και στο 24’ ο Βάτερμαν έκανε σπουδαία επέμβαση, σε «καρφωτή» κεφαλιά του Χασάν.

Πέντε λεπτά αργότερα, πάντως, ο Παπαδόπουλος έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Γιάννου. Το VAR, όμως, είχε διαφορετική άποψη, καθώς υποδείχτηκε οφ σάιντ ο επιθετικός του ηρακλειώτικου συλλόγου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιεστικοί και στο 43’ ισοφάρισαν τα δοκάρια, έπειτα από κοντινή κεφαλιά του Μπρούμα και το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα.

Χωρίς αντίδραση

Και ενώ το συγκρότημα του Σίμου μπήκε κεφάτα στην επανάληψη, στο 53’ τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά. Ο Μεγιάδο αρχικά έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μασούρα, αλλά στη συνέχεια ο Καμαρά σέντραρε και ο Χασάν με κεφαλιά σκόραρε (0-1).

Η εξέλιξη αυτή σόκαρε τον ΟΦΗ, που απώλεσε τη συγκέντρωση του και στο 57’ οι «ερυθρόλευκοι»… άγγιξαν το δεύτερο τέρμα τους, έπειτα από τραγικό λάθος του Βάτερμαν, αλλά οι Σελίμοβιτς και Μεγιάδο σταμάτησαν τον Χασάν.

Μετά το 60’ ο Όμιλος ήταν βελτιωμένος, δεν έκανε τόσα λάθη, ωστόσο δημιουργικά δεν είχε λύσεις, αφού η είσοδος των ντε Γκουζμάν και Γκαργκαλατζίδη δεν άλλαξε ουσιαστικά την εικόνα και ο χρόνος κυλούσε εις βάρος του συνόλου του Σίμου.

Τα πάντα, μάλιστα, τελείωσαν στο 80’, όταν ο Σελίμοβιτς έκανε ακόμη ένα τραγικό λάθος, ο Φορτούνης «έκλεψε» και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μασούρα, που πέτυχε το 0-2. Τα λεπτά που απέμεναν είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και οι ηττημένοι δεν μπορούσαν ν’ αντιδράσουν. Στο 85’ ακυρώθηκε τέρμα του Καμαρά ως οφ σάιντ και το σκορ δεν άλλαξε έως το φινάλε

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης, Κοροβέσης, Μπαλογιάννης (61’ ντε Γκουζμάν), Σακόρ, Μεγιάδο (87’ Νέιρα), Στάρτζεον, Γιάννου (61’ Γκαργκαλατζίδης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμάρα, Μπρούμα (67’ Πέπε), Βαλμπουενά (77’ Φορτούνης), Μασούρα, Χασάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Τα γκολ που έκριναν τη νίκη του Ολυμπιακού

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.