Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά ρεκόρ από τους Έλληνες αθλητές στο Παγκρήτιο!

SMS
17:38 | 27/03/2021

Σπουδαίες επιδόσεις στην πρεμιέρα της ημερίδας στίβου της Εθνικής ΑμεΑ που διεξάγεται στο Παγκρήτιο

Την έναρξη της ημερίδας στίβου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ – ΑμεΑ) που διεξάγεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, χαιρέτισαν το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην έναρξη παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης και στελέχη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΑΟΜ – ΑμεΑ).

Μάλιστα, η ημερίδα αφιερώθηκε στην μνήμη του Γιώργου Φουντουλάκη, πρώην προέδρου της ΕΑΟΜ – Αμέα και της Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 25 Μαρτίου. Για τον ίδιο λόγο, πριν την έναρξη των αγώνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας σημειώθηκαν τεράστιες επιδόσεις από τους Έλληνες αθλητές στο δρόμο για το Τόκυο. Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Μαλακόπουλος (φωτο) πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος κατηγορία F64 με άλμα στα 7.00 μ. Επίσης, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στη σφαιροβολία κατηγ. F33 σημείωσε νέό πανευρωπαικό ρεκόρ με 10,54μ. και στο δίσκο παγκόσμιο ρεκόρ με 23,08μ. ενώ ο Μανόλης Γιακουμάκης κατηγ. F62 στο ακόντιο, πανευρωπαικό ρεκόρ με ρίψη στα 37,70μ

Στην ημερίδα πήραν μέρος πενήντα και πλέον αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία διαφορετικών κατηγοριών, που διεκδικούν την πρόκριση τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις και meetings.

Την διοργανώνουν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ – ΑμεΑ) και ο Δήμος Ηρακλείου, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αποτροπή της διασποράς του Covid-19.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.