Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Νέων!

18:01 | 20/12/2019

Οι Έλληνες έφηβοι επικράτησαν στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σερβίας με 6-4 και κατέκτησαν για 2η σερί φορά το χρυσό μετάλλιο

Μια ακόμα σπουδαία ημέρα για το Ελληνικό πόλο, με την Εθνική Νέων να επικρατεί με 6-4 της Σερβίας και να κατακτά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Κουβέιτ.

Τα παληκάρια του Τεό Λοράντου (και του Νίκου Καραμάνη που κοουτσάρισε για δεύτερη φορά λόγω τιμωρία του πρώτου προπονητή) κατατρόπωσαν και τη Σερβία στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, επιβλήθηκαν με 6-4 και και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Είναι το τρίτο χρυσό μετάλλιο της συγκεκριμένης ομάδας (U20) σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από αυτά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και το 2017 στο Βελιγράδι.

Η συγκεκριμένη Εθνική ομάδα, μάλιστα, ελαφρώς αλλαγμένη λόγω ηλικιακών αλλαγών και με τον Τεό Λοράντο στον πάγκο έχει κατακτήσει τρεις φορές την κορυφή τα τελευταία τρία χρόνια, δύο στα Παγκόσμια πρωταθλήματα που προαναφέραμε και μία στο Ευρωπαϊκό πέρυσι στο Μινσκ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ νευρικά στην αναμέτρηση, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με όπλο την εξαιρετική του άμυνα άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Γκιουβέτση που κέρδισε ο Νικολαΐδης στα δύο μέτρα. Εν συνεχεία η Εθνική μας ομάδα διπλασίασε τα γκολ της με τον Γιάννη Αλαφραγκή (MVP του τελικού), πηγαίνοντας προηγούμενη με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο οι διεθνείς μας συνέχισαν στο ίδιο τέμπο διευρύνοντας το προβάδισμα στα τρία γκολ και πάλι με τον Αλαφραγκή, αλλά οι Σέρβοι μείωσαν σε 3-1 με τον Ράντοβιτς σε παίκτη παραπάνω.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των Τεό Λοράντο και Νίκο Καραμάνη δεν έχασαν την συγκέντρωση τους και έφτασαν στη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου παρά το γεγονός ότι οι Σέρβοι μείωσαν σε 5-4 τρία λεπτά πριν τη λήξη του μεγάλου τελικού. Η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε με τρία γκολ (5-2) στα μέσα της τελευταίας περιόδου χάρη σε γκολ των Γκιουβέτση και Νικολαΐδη αλλά οι Σέρβοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, αλλά με προσωπικό γκολ του Κώστα Κάκαρη σε παίκτη παραπάνω η Ελλάδα έφτασε στη κατάκτηση του μεταλλίου.

Η Σερβία είχε 3/14 παραπάνω και 0/0 πέναλτι. Η Ελλάδα είχε 1/8 παραπάνω και 1/1 πέναλτι

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 0-0, 3-3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Σερβία: Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς, Μαρτίνοβιτς, Σούλτς, Πλεβάντσιτς, Ράντοβιτς, Μίσοβιτς

Ελλάδα: Δαλμαρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης

H επιστροφή της Εθνικής Νέων έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου (09.10).

Ο σημερινός Τελικός, ήταν ο 30ός (55ο Μετάλλιο συνολικά) για την ελληνική υδατοσφαίριση, από το 1997 έως και φέτος στις κορυφαίες διοργανώσεις, με την Ελλάδα να πανηγυρίζει 15 - πλέον - χρυσά Μετάλλια και να κατακτά άλλα 15 αργυρά, ενώ έχει ακόμη 25 χάλκινα σε 46 συνολικά μικρούς Τελικούς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.