Παγκόσμιο σοκ:18χρονος στο Τέχας σκότωσε 19 μαθητές δημοτικού και δύο δασκάλους

08:44 | 25/05/2022

Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά 

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στο Τέξας, όπου ένας 18χρονος έφηβος άνοιξε πυρ χθες μέσα σε δημοτικό σχολείο, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για ένα ακόμα μακελειό που επαναφέρει στο προσκήνιο τον εφιάλτη των επιθέσεων με όπλα σε σχολεία στη χώρα.

Εκπρόσωπος των πολιτειακών αρχών δημόσιας ασφάλειας του Τέξας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι τα θύματα του μακελειού σε σχολείο στην πόλη Ουβάλντε είναι 19 μαθητές και δύο ενήλικοι, προσθέτοντας πως ο δράστης επίσης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Ο ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος. Δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο, είπε νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος είναι επίσης νεκρός, σύμφωνα με τις αρχές στην πόλη, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά από το Σαν Αντόνιο.

Αρχικά έβαλε στο στόχαστρο τη γιαγιά του, η κατάσταση της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί –κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CNN, είναι και αυτή νεκρή–, προτού πάει στο σχολείο, «εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του» και μπει στο κτίριο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οπλισμένος «με πιστόλι» και πιθανόν και «με τουφέκι».

Περισσότερα στο Cretalive.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.