Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο ύψος οι Ντανιίλ Λισένκο και Μαρίγια Λασίτσκενε

07:30 | 02/03/2018

Δυο Ρώσοι αθλητές νικητές στο αγώνισμα του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμαγχαμ.

Ήδη πριν την έναρξη του αγώνα γνωρίζαμε τους δύο αθλητές που θα επικρατούσαν στο ύψος των ανδρών και δεν ήταν άλλοι από τους Λισένκο και Μπαρσίμ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν φανερό από τα πατήματα του αλλά και από τις κινήσεις του, ότι ο Λισένκο ήταν καλύτερος.

Οι δύο αθλητές δεν είχαν ούτε μια αποτυχημένη προσπάθεια μέχρι και το 2.29μ. Ο Μπρασίμ ωστόσο με τρια αποτυχημένα άλαματα δεν κατάφερε να περάσει τα 2,36μ.και έμεινε δεύτερος με 2,33μ, ενώ στην τελευταία του προσπάθεια στο ίδιο ύψος ο Ρώσος πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 2,36μ. και δεν επιχείρησε να προσπαθήσει στα 2.38μ. που θα ήταν ατομικό του ρεκόρ. Σε χαμηλό ύψος απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο με τον Γερμανό Ματέουζ Πρζμπίλκο να το κερδίζει με 2.29μ. 

Η Λασίτσκενε κέρδισε το χρυσό μετάλλιο περνώντας το 2.01μ. καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα  2.07μ. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Βάστι Κάνγιχαμ με άλμα στα 1,93μ., η οποία το 2016 στο Πόρτλαντ είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια με 1.96μ., τρίτη τερμάτησε η Αλίσια Τρόστ με άλμα στα 1,93μ. 

Οι αθλήτριες στον αποψηνό τελικό δεν έδειξαν το καλό τους πρόσωπο καθώς υπήρχαν πολλές άκυρες προσπάθειες ήδη από τα πιο χαμηλά ύψη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.