Παιχνίδι «τοποθέτησης»

Απόψεις

Ο ΟΦΗ φανερώνει, ανεξαρτήτου αποτελέσματος κόντρα στον ΠΑΟΚ, το «status» του στη νέα Super League.

Το όνομα, η ιστορία, η φανέλα, ο κόσμος, αλλά και η νέα μέρα που «ξημερώνει» στα διοικητικά, επιτάσσουν την παρουσία της ομάδας του Ηρακλείου στη μεγάλη κατηγορία. Τα πάνω-κάτω των τελευταίων ετών πρέπει να εξαφανιστούν και οι «ασπρόμαυροι» καλούνται ν’ αποκτήσουν… διαρκείας στη Super League.

Αυτά είναι μάλλον δεδομένα… Η υλοποίηση, ωστόσο, όλων των προηγούμενων περνάει μέσα από μια διόλου ευκαταφρόνητη διαδικασία, καθώς ο Όμιλος οφείλει να αποδείξει στην πράξη πως οι «μαύρες» σελίδες στην πορεία της 93χρονης ύπαρξης του θ’ αποτελέσουν σύντομα μια άσχημη ανάμνηση και μόνο.

Στην επιστροφή του στα «σαλόνια» το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου δείχνει να έχει δυνατότητες για να παίξει ενεργό ρόλο στα δρώμενα. Ο ΟΦΗ δε λογίζεται φυσικά στις συνειδήσεις νεοφώτιστος και το Σάββατο (15/09) απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει το πρώτο σπουδαίο πραγματικά ματς της σεζόν.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι, το οποίο θα φανερώσει το «status» του ηρακλειώτικου συλλόγου στο πρωτάθλημα. Και αυτό, βέβαια, δεν έχει να κάνει τόσο με το αποτέλεσμα, όσο κυρίως με την εικόνα των «ασπρόμαυρων». Η αγωνιστική τους συμπεριφορά απέναντι σ’ ένα επίδοξο πρωταθλητή, που διαθέτει αρκετά δυνατό σύνολο, θα «χαρτογραφήσει» τρόπον τινά τη θέση τους στον κόσμο της Super League.

Σε ποια ακριβώς, δηλαδή, ποδοσφαιρική «τάξη» της πρώτης κατηγορίας ανήκουν. Ο 47χρονος τεχνικός ήταν ξεκάθαρος. Ο ΟΦΗ θα κυνηγήσει τη νίκη και έβγαλε σιγουριά μετά το φιλικό με τον Πλατανιά, ως προς το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του κόντρα στο «δικέφαλο». Ο τρόπος προσέγγισης, το αγωνιστικό της «πρόσωπο», όπως και η διαχείριση της αναμέτρησης κατά τη διάρκεια της, θα βγάλουν, πάντως, σε σημαντικό ποσοστό την τελική ετυμηγορία.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.