Παλικαρίσια νίκη για την Εθνική Ελπίδων!

18:31 | 16/11/2021

Με τον Διαμαντή του ΟΦΗ να αγωνίζεται σαν αρχηγός στο βασικό σχήμα, η Εθνική Ελπίδων του Γιώργου Σίμου επικράτησε και της Ισλανδίας 1-0, παίζοντας με 10 παίκτες καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Έδειξε χαρακτήρα η Εθνική και κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση του ομίλου της, παρά το γεγονός ότι για αρκετή ώρα έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Δια πυρός και σιδήρου" η εθνική ελπίδων επικράτησε 1-0 της Ισλανδίας στο γήπεδο "Θ. Κολοκοτρώνης" της Τρίπολης και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 37΄ ο Μιχαηλίδης, με πέναλτι που κέρδισε ο Μπότος από τον Πάλμασον, αλλά στη συνέχεια το ματς έγινε «θρίλερ».

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ο Καλογερόπουλος αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Ντιριέ από το Λουξεμβούργο και αποβλήθηκε, με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν αριθητική υπεροχή και να πιέζουν για την ισοφάριση. Την «άγγιξαν» στο 71΄, όμως ο Βίλουμσον δεν μπόρεσε να σκοράρει με πέναλτι κι έτσι η ελληνική ομάδα κράτησε το πολύτιμο «τρίποντο», που τη φέρνει προσωρινά στην κορυφή του 4ου ομίλου, δύο βαθμούς μπροστά από την Πορτογαλία (υποδέχεται το βράδυ την Κύπρο).

Πλέον, η Ελπίδων είναι προσωρινά στην 1η θέση με 14 βαθμούς, έχοντας όμως δύο ματς περισσότερα από την Πορτογαλία (παίζει στις 22:15 με την Κύπρο) που έχει 12 βαθμούς, έχοντας φτάσει στο «4 στα 4».

Σημειώνεται ότι την απ’ ευθείας πρόκριση παίρνει η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση, αλλά και ο καλύτερος 2ος από τους συνολικά εννιά ομίλους, χωρίς όμως να υπολογίζονται τα αποτελέσματα με τον τελευταίο του εκάστοτε γκρουπ. Οι υπόλοιποι οκτώ 2οι των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους playoffs, που είναι προγραμματισμένα για τον Σεπτέμβριο του 2022.

Βασικός ο Διαμαντής του ΟΦΗ, ο οποίος ήταν και ο αρχηγός του γκρουπ.

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Σίμος): Τζολάκης, Μιχαηλίδης, Ι. Χριστόπουλος, Διαμαντής, Ζαγαρίτης, Τσιγγάρας (77΄ Θυμιάνης), Σουρλής (86΄ Αθανασακόπουλος), Κανελλόπουλος, Λύρατζης, Μπότος, Ευθ. Χριστόπουλος (67΄ Τερεζίου)
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Νταβίντ Σνόρι Γιόνασον): Αντρέσον, Αντρασον, Φρίντρικσον (72΄ Ινγκασον), Πάλμασον, Μπιάρκασον (83΄ Βαλγκέιρσον), Χεϊμισον (83΄ Οσκαρσον), Χάραλντσον, Χλίνσον, Θόρνταρσον, Μπάρκαρσον , Βίλουμσον (72΄ Μάγκνουσον)

Η βαθμολογία

1.Ελλάδα 14 (11-1) σε 6 ματς
2.Πορτογαλία 12 (14-0) σε 4 ματς

3.Κύπρος 7 (12-1) σε 4 ματς
4.Ισλανδία 7 (6-4) σε 5 ματς
5.Λευκορωσία 6 (11-7) σε 6 ματς
6.Λίχτενσταϊν 0 (0-41) σε 7 ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.