Ψυχωμένος και ατσάλινος ο ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Εξαιρετικός ο ΟΦΗ, στο 0-0 της Λεωφόρου, «έδεσε κόμπο» τον Παναθηναϊκό και είχε ευκαιρίες για ένα μεγάλο διπλό!

Ο ΟΦΗ έβαλε δύσκολα εξ αρχής στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με τον Νιόπλια να έχει διαβάσει το παιχνίδι των γηπεδούχων. Ο Όμιλος παρατάχθηκε με Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης και τους Τοράλ-Λάμπρου στα «φτερά», ενώ στον άξονα οι Νέιρα, Γαγιέγος και Μεγιάδο είχαν την αποστολή να μην αφήσουν τους «πράσινους» να βγάζουν δημιουργία.

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα, είχε τον έλεγχο και δεν αισθανόταν πίεση. Μάλιστα η κρητική ομάδα ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Γαγιέγος στο 12' να στέλνει με δυνατό σουτ την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε και τη δεύτερη καλή φάση, σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου που έφυγε λίγο άουτ, ενώ ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 38ο λεπτό (!), σε μία φάση διαρκείας και τον Ιωαννίδη να μη μπορεί να σκοράρει σε κενή εστία.

Συνολικά στο πρώτο μέρος ο ΟΦΗ ήταν εξαιρετικός τακτικά, με στοχευμένο παιχνίδι. Εγκλώβισε στη δημιουργία τους γηπεδούχους, «έσβησε» τον Καρλίτος και μπροστά είχε δύο καθαρές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως το 0-0 αδίκησε τον Όμιλο σε μία από τις καλύτερες εφετινές του εμφανίσεις. Στα αξιοσημείωτα φυσικά η ατυχία με τον Χουάν Νέιρα, ο οποίος στο 22ο λεπτό ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Καμάου. Η αλλαγή αυτή έφερε τον Αυστραλό στο δεξί φτερό και τον Τοράλ στον άξονα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε με τον ίδιο στόχο. Να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να γίνει απειλητικός και να τον κρατήσει επιθετικά σε χαμηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικά πως στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε μόνο 2 εντός εστίας ευκαιρίες. Θυμίζουμε πως είχε 4 με τον Απόλλωνα, 7 με τον Βόλο και 3 με τον Ιωνικό. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο εξαιρετική ήταν η δουλειά των παικτών του Νιόπλια στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η πρώτη φάση του β' μέρους ήταν για τον ΟΦΗ που απείλησε με τον Μπαλογιάννη. Ο αριστερός μπακ του Ομίλου με εξαιρετικό σουτ, με πολλά φάλτσα, στο 58' ανάγκασε τον Μπρινιόλι να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη με την κεφαλιά του Καρλίτος στο 72', την οποία μπλόκαρε ο Επασί.

Ο χρόνος κυλούσε, ο Παναθηναϊκός πίεζε, αλλά χωρίς να απειλεί τον Όμιλο, ο οποίος κράτησε εύκολα έως τέλους το 0-0. Ο Καρλίτος σκόραρε στις καθυστερήσεις, αλλά ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (60' Μαουρίσιο), Βιτάλ (81' Παλάσιος), Χατζηγιοβάνης (81' Μπουζούκης), Καρλίτος, Ιωαννίδης (63' Βιγιαφάνες).

ΟΦΗ: Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Νέιρα (λ.τ. 22' Καμάου), Γκαγιέγκος, Τοράλ, Λάμπρου (81' Γιαννούλης), Ντουρμισάι (72' Καστάνιος)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.