Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: Οι αριθμοί και το παράδοξο

SMS

Ο αήττητος, στα εκτός έδρας ΟΦΗ, απέναντι στον αήττητο, στα εντός, Παναναθηναϊκό σ' ένα ματς ειδικών συνθηκών

Τρία ματς, καμία ήττα. Η συγκομιδή του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ στα αντίστοιχα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή (17:15, Cosmote) στο γήπεδο της Λεωφόρο, για την 8η αγωνιστική της Super League, με ένα εξής παράδοξο: ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει εφέτος στην έδρα του, ο ΟΦΗ δεν έχει χάσει εφέτος εκτός έδρας.

Το επίσης παράδοξο με το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει να κάνει με το γεγονός πως αν και ο Παναθηναϊκός προηγείται του Ομίλου στη βαθμολογία (10 βαθμοί, έναντι 8), ο ΟΦΗ έχει δύο λιγότερες ήττες! Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Άρη και πρόσφατα τον Αστέρα Τρίπολης (όλες οι ήττες εκτός έδρας), ο ΟΦΗ έχει χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ (στο «Γεντί Κουλέ»).

Συνολικά, σε 7 αγωνιστικές, ο ΟΦΗ έχει μία νίκη, 5 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα, ενώ ο Παναθηναϊκός 3 νίκες, 3 ήττες και 1 ισοπαλία. Επί της ουσίας δηλαδή, στα απλά μαθηματικά, ο ΟΦΗ είναι στο -2 από τους "πράσινους" λόγω των ισοπαλιών που έχει παρά το γεγονός ότι έχει δύο λιγότερες ήττες από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Για να επανέλθουμε στο παράδοξο της αρχής του κειμένου, το κυριακάτικο παιχνίδι ξεχωρίζει όχι μόνο για τη σημασία του, αλλά και για το ότι θα παίξουν δύο ομάδες με εξαιρετικά στατιστικά στα εντός (ο ένας) και στα εκτός (ο άλλος).

Ο Όμιλος θα παίξει απέναντι σε μία ομάδα που όχι μόνο μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο «σπίτι» της, αλλά έχει εντυπωσιακά νούμερα στην επίθεση, μετρώντας συνολικά 13 γκολ! Τέσσερα απέναντι στον Απόλλωνα, πέντε απέναντι στον Βόλο, τέσσερα κόντρα στον Ιωνικό. Από την άλλη, ο ΟΦΗ έχει αρκετά καλή παρουσία στο αμυντικό κομμάτι μακριά από το Ηράκλειο, αφού σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ. Ένα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα από τον Παναιτωλικό, ενώ με τον Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έμεινε στο 0-0. Σημαντική είναι και η επιθετική του παρουσία, αφού στις τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις έχει σκοράρει τρεις φορές (μία με ΠΑΣ, δύο με Παναιτωλικό). Μία γενικότερη εικόνα που δεν έχει σχέση με τον ΟΦΗ του «Γεντί Κουλέ» (4-6 τα τέρματα), αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.

Και επειδή τα νούμερα πολλές φορές κουράζουν, η σημασία όλων όσων παραθέσαμε έχει να κάνει με το πώς ακριβώς πρέπει να διαχειριστεί ο ΟΦΗ το κυριακάτικο παιχνίδι και να πάρει αποτέλεσμα από το «Απόστολος Νικολαϊδης». Ο Παναθηναϊκός δεν είναι άτρωτος, σε σημαντικά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος μπροστά τόσο σε παραγωγή φάσεων όσο και σε επίτευξη τερμάτων. Η άμυνα του ΟΦΗ και συνολικά το αμυντικό κομμάτι είναι αυτά που θα παίξουν σημαντικό ρόλο για να έρθει το επιθυμητό, για την κρητική ομάδα, αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει σε τροχιά πλέι οφ και θα της δώσει ψυχολογική ώθηση (μην ξεχνάτε ότι ο Παναθηναϊκός είναι από τους βασικούς ανταγωνιστές του Ομίλου στη μάχη για τα πλέι οφ).

Τα εντός έδρας του Παναθηναϊκού:

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 4-0

Παναθηναϊκός-Βόλος 5-1

Παναθηναϊκός-Ιωνικός 4-1

Τέρματα: 13-2

Σύνολο βαθμών: 9

Τα εκτός έδρας του ΟΦΗ:

Άρης-ΟΦΗ 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 1-1

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 1-2

Τέρματα: 3-2

Σύνολο βαθμών: 5

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.