ΠΑΟ-ΟΦΗ: Γιατί είναι η ευκαιρία για το come back

08:45 | 30/11/2023

Η προϊστορία και η σημασία του αγώνα στη Λεωφόρο για τον ΟΦΗ που μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα

Από τον Οκτώβριο και τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ μέχρι τον Δεκέμβριο και το προσεχές παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ακολούθησε ο «μαύρος Νοέμβρης» για τον ΟΦη με σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και υπερβολικής γκρίνιας.

Ο ΟΦΗ καλείται να αφήσει πίσω του τα αρνητικά αποτελέσματα και επικεντρώνεται στο μεγάλο και κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που φαντάζει η ιδανική ευκαιρία για το come back.

Πρώτον, η προϊστορία των τελευταίων ετών είναι υπέρ του ΟΦΗ στα εκτός έδρας ματς απέναντι στους «πράσινους» (όπως και στο «Γεντί Κουλέ». Τα τελευταία χρόνια η Κρητική ομάδα έχει πετύχει μεγάλες νίκες στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού, ενώ η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν τη σεζόν 2020-21 με 2-0. Την επόμενη χρονιά έφυγε με τον βαθμό από το γήπεδο της Λεωφόρου (0-0), όπως και πέρυσι με το 1-1 και το γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις παίζοντας μάλιστα από τα πρώτα λεπτά με παίκτη λιγότερο, κάτι που μνημόνευσε στις χθεσινές του δηλώσεις ο Βάλντας Νταμπράουσκας.

Σε όποια αγωνιστική κατάσταση κι αν βρίσκεται ο ΟΦΗ καταφέρνει να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα και το ίδιο θα επιδιώξει το βράδυ της Κυριακής.

Ιδανικό ματς επίσης γιατί είναι ντέρμπι και η ψυχολογία των παικτών στα ντέρμπι είναι διαφορετική. Μην ξεχνάτε πως ο ΟΦΗ εφέτος έχει πετύχει σπουδαίες νίκες απέναντι σε Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό.

Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι ο ΟΦΗ πετυχαίνει τους «πράσινους» σε ένα «κακό φεγγάρι». Από τη μία η ήττα από τον Άρη και από την άλλη οι μέτριες εμφανίσεις στα ματς με Λαμία και Κηφισιά, ενώ θα παίξει ρόλο και η κούραση των παικτών του Γιοβάνοβιτς που απόψε έχουν μία εξαιρετικά δύσκολη υποχρέωση με τη Βιγιαρεάλ για το Europa League.

Ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» είναι το «μπουστάρισμα» που θέλει ο ΟΦΗ για να επανέλθει η αυτοπεποίθηση στην ομάδα και να πάρει ορμή για τη δύσκολη συνέχεια.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ:

2018-19 ΠΑΟ-ΟΦΗ 1-3 Super League

2019-20 ΠΑΟ-ΟΦΗ 1-3 Super League

2019-20 ΠΑΟ-ΟΦΗ 3-2 Play Offs

2020-21 ΠΑΟ-ΟΦΗ 2-0 Super League

2021-22 ΠΑΟ-ΟΦΗ 0-0 Super League

2022-23 ΠΑΟ-ΟΦΗ 1-1 Super League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.