ΠΑΟΚ: Επιστολή σε Κλάτενμπεργκ και καταγγελία στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

19:34 | 23/05/2022

Eπιστολή στον Κλάτενμπεργκ για τη διαιτησία του τελικού και καταγγελία στο Υπουργείο του Πολίτη για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας ήταν οι δύο κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Το περιεχόμενο των επιστολών προς τον κ. Κλάτενμπεργκ για τη διαιτησία του κ. Λάοφ αλλά και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων στους εκδρομείς φίλους της ομάδας μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Προς τον Σκωτσέζο αρχιδιαιτητή αναφέρεται:

«Ο κ. Λαόθ και η ομάδα του ήταν ψυχοπνευματικά ανέτοιμη, έκριναν με δυο σταθμά θέλοντας να κάνουν τον ΠΑΟΚ να νιώσει «ξένος» και μετά το βολικό αποτέλεσμα άφησαν κατά μέρους τη διεύθυνση του αγώνα και πέρασαν στη διαχείριση. Επιπλέον καταγγέλουμε ότι ο Λαόθ με τη συμπεριφορά του προκάλεσε τον βάναυσο ξυλοδαρμό αντιπροσωπείας του ΠΑΟΚ έξω από τα αποδυτήριά του.

Συγκεκριμένες ατάκες -μεταξύ άλλων- για το πέναλτι του Παναθηναϊκού και τον πανηγυρισμό του Αϊτόρ είναι οι εξής:

«Συστήνετε στην ετήσια εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών μας για θέματα διαιτησίας να τους προτείνουμε να διεκδικούν με το κεφάλι κάτω από το ύψος της μέσης τη μπάλα με την προσδοκία να τρακάρουν σε κάποιο πόδι; Σας παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη αυτής της απάντησης.

Συστήνετε να αποσύρουμε από τους ποδοσφαιριστές μας την σύσταση να μην προκαλούν πιάνοντας τα γεννητικά τους όργανα σε πανηγυρισμούς μπροστά σε αντίπαλους οπαδούς, γιατί αυτό πια δεν επιφέρει ποινή; Παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη και αυτής σας της απάντησης.

Προς το Υπουργείο του Πολίτη και τους υπόλοιπους φορείς οι καταγγελίες αφορούν:

Τη συμπεριφορά απέναντι στους εκδρομείς που έμειναν 10-12 ώρες χωρίς έστω πρόσβαση σε νερό. Την άσκοπη χρήση χημικών για να σταματήσει ρίψη πυρσών. Το σκηνικό των αποδυτηρίων.

Κατάχρηση εξουσίας, χειρονομίες και πρόκληση των ΜΑΤ σε κόσμο που δεν είχε καμία εμπλοκή σε επεισόδια και σε αξιωματούχους της ομάδας (μελών της ασφάλειας κλπ.) πλημμελή έλεγχο.

Ζητούμε ΕΔΕ, υλικό από κάμερες και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Ο ΠΑΟΚ αναμένει απαντήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων, αλλά και συμπεριφορών.

Πέρα από τα δυο αναρωτιόμαστε πως μόνο στον Αουγκούστο δόθηκε το μήνυμα με κιτρινη στην αρχή για ήπια διαμαρτυρία με σήκωμα χεριών σε τελικο».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.