ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Προϊστορία και αριθμοί

15:02 | 14/01/2023

Η παράδοση, η τελευταία νίκη του ΟΦΗ στην Τούμπα και το αγαπημένο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ για 46η φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League και υπερασπίζεται ένα σερί που τον θέλει να έχει 9 νίκες και 2 ισοπαλίες στα έντεκα μεταξύ τους παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας.

Παράλληλα τρέχει ένα σερί με 8 διαδοχικές νίκες εντός έδρας.

Η τελευταία ισοπαλία των δύο ομάδων στην Τούμπα ήταν στις 16 Οκτωβρίου 2011, σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Η ομάδα της Κρήτης στις 45 επισκέψεις της στην έδρα του ΠΑΟΚ έχει μόλις μια νίκη, στις 24 Ιανουαρίου 1993 με 2-1 χάρη στα γκολ των Μαχλά και Γεωργαμλή, ενώ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε σκοράρει ο Λαγωνίδης.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου 1968, στο ντεμπούτο του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική/Super League για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 1968-69. Το 4-1 γράφτηκε με δύο γκολ του Κούδα και από ένα των Ασλανίδη και Λάζου, ενώ το πρώτο της ιστορίας του ΟΦΗ στην κατηγορία σημείωσε ο Θανάσης Καρακυριάκος στο 60ο λεπτό.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι το 2-0 με οκτώ εμφανίσεις, ενώ το 1-0 έχει επτά παρουσίες. Ακολουθεί το 3-0 με πέντε, ενώ η λευκή ισοπαλία έχει εμφανιστεί τέσσερις φορές.

Ο Γιώργος Κούδας, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Τσούμπα Άκπομ είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – ΟΦΗ με πέντε γκολ.

Για τον ΟΦΗ, ο Μάουρο έχει σημειώσει τρία γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.

45 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ:

37 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

7 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚΗ ΟΦΗ

ΓΚΟΛ: 105-20

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.