Παπαβασιλείου: «Υπερήφανος για τους παίκτες μου»

20:04 | 17/11/2018

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου ήταν φυσικά χαρούμενος για τη νίκη επί των Τρικάλων.

Ο έμπειρος προπονητής τόνισε πως είναι υπερήφανος για τους παίκτες του και την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει. Όσον αφορά στον αγώνα, πρόσθεσε ότι ήταν πολύ δύσκολος, όμως το συγκρότημα του το αντιμετώπισε με μεγάλη σοβαρότητα.

Αναλυτικά είπε: «Παρότι είχαμε τρεις μέρες για ανάληψη και ξεκούραση νομίζω κάναμε ένα καλό παιχνίδι σε πολύ υψηλή ένταση και δε μπορώ παρά να είμαι περήφανος για τους παίχτες και την προσπάθεια που κάνουνε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς  που αντιμετωπίσαμε με μεγάλη σοβαρότητα παρότι ο αντίπαλος στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε με πάρα πολλούς παίχτες στο μισό γήπεδο και εκεί ήθελε υπομονή και συγκέντρωση στις πάσες, να γυρίσουμε πολλές φορές στο παιχνίδι να βρούμε τις προϋποθέσεις και τους χώρους να δημιουργήσουμε πράγματα.

Νομίζω το κάναμε πολύ καλά και σε πολλές περιπτώσεις κυριαρχήσαμε. Μπορεί να φαίνεται από το τελικό  3-0 ότι κερδίσαμε εύκολα όμως το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από  πολύ δουλειά. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και νιώθω ότι κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Από σήμερα κοιτάμε την συνέχεια. 

Έχουμε τέσσερις μέρες για να παίξουμε ένα δύσκολο ματς. Πρέπει να ξεκουραστούμε ν’ αναλύσουμε τον αντίπαλο. Σίγουρα χαιρόμαστε που είμαστε στην πρώτη θέση. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.  Να δουλεύουμε πολύ  να εξελισσόμαστε συνεχίζοντας με αυτή τη νοοτροπία που μ’ αρέσει πάρα πολύ».

Για τον επιθετικό πλουραλισμό και το γεγονός πως τα 9 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα προέρχονται από 8 διαφορετικούς παίκτες, ο Κύπριος τεχνικός δήλωσε: «Σίγουρα δεν είναι σύμπτωση, είναι η ποικιλία που έχουμε στο παιχνίδι μας. Κάνουμε επίθεση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και αυτό βγαίνει σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Προσπαθούμε  να βελτιώσουμε τις στατικές φάσεις. Το ότι έχουμε πάρα πολλά παιδιά που μπορούν να κάνουμε γκολ είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Σε ερώτηση για το ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του… ανεβάζουν στροφές, ο Παπαβασιλείου ανέφερε: «Έχουμε δουλέψει σκληρά και έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Το να μπορέσεις να αντιλαμβάνεσαι κάθε φάση και να κρατάς τη συγκέντρωση σου και παράλληλα να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου αυτό δείχνει καλή νοοτροπία. Ο χαρακτήρας και το πόσο διαχειριζόμαστε καταστάσεις και πράγματα θα μας κάνουν την διαφορά στο τέλος».

Για την αναμέτρηση που έρχεται με τον Βόλο, επεσήμανε: «Είναι ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα που έχει δείξει αποτελεσματικότητα. Το βλέπουμε σαν το επόμενο παιχνίδι που πρέπει να πάμε να το κερδίσουμε.»

Για το γεγονός πως κέρδισαν οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες της Κρήτης, ο Παπαβασιλείου σχολίασε: «Αυτό είναι καλό είναι για το κρητικό ποδόσφαιρο ωστόσο εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι».

«Δεν ήταν τόσο εύκολο»

Τους παίκτες του Εργοτέλη στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Κώστας Οικονόμου, που υποστήριξε: «Δεν ήταν τόσο εύκολο παιχνίδι όσο φαινόταν απ έξω. Το διαχειριστήκαμε πολύ καλά παρότι υπήρχε κούραση.  Είμαστε χαρούμενοι τόσο για την αγωνιστική μας εικόνα όσο και για το αποτέλεσμα όμως κοιτάμε την συνέχεια και το παιχνίδι που έχουμε την Τετάρτη με τον Βόλο».

Για το αν στα αποδυτήρια οι παίκτες συζητούν για το που μπορεί να φτάσει ο Εργοτέλης ο κιτρινόμαυρος κεντρικός αμυντικός απάντησε: «Σίγουρα γίνονται συζητήσεις αλλά εμείς παραμένουμε στο ίδιο πλάνο. Είναι νωρίς να πούμε  κάτι τέτοιο αλλά θα δώσουμε τα πάντα για να φτάσει ο Εργοτέλης εκεί που ανήκει».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.