Παπαδόπουλος: «Με στενοχώρησε ο Γιάννης Σαμαράς»

15:50 | 03/11/2023

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στους Betarades και έκανε απολογισμό καριέρας, ενώ αναφέρθηκε στην αποχώρηση του από τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος

Για την καλύτερη περίοδο της ζωής του: Τα 10 χρόνια στο Ηράκλειο ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και δεν ήθελα να φύγω ποτέ ως ποδοσφαιριστής”.

Για το πως τον ανακάλυψε ο Ευγένιος Γκέραρντ: Σε ένα παιχνίδι παίξαμε με τον Ηρόδοτο στην Γ’ Εθνική, ο Γκέραρντ είχε παντού μάτια, κυρίως για Έλληνες και μικρούς σε ηλικία, και μετά ο συμπαίκτης μου και φίλος και αδερφός ο Μίλτος Ανδρεανίδης. Είπε πολύ καλά λόγια, είχε βάλει ο Γκέραρντ να με δουν στην Εθνική Νέων όπου έμεινα στον ΟΦΗ για 10 χρόνια με τον Γκέραρντ προπονητή”.

Για το τι έκανε ξεχωριστό τον Ευγένιο Γκέραρντ: Πρέπει να πω τι άνθρωπος ήταν, γιατί ως προπονητής έχει δείξει τι ήταν. Η αγάπη, ο σεβασμός, ο διαχωρισμός και η διαχείριση που έκανε με τους παίκτες ήταν πολύ σημαντικός αλλά κυρίως η νοοτροπία του. Για την τότε εποχή η νοοτροπία που είχε φέρει στην ομάδα, μας άρεσε και ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Τότε είχαμε ωράριο να βρισκόμαστε στο σπίτι μας στις 23.00. Ο Γκέραρντ είχε την συνήθεια να πηγαίνει στα σπίτια των ποδοσφαιριστών, χτυπούσε το κουδούνι, καθόταν πάνω, σου έλεγε αν έχεις ένα ποτήρι ουίσκι να πιείτε, καθόταν 5-10 λεπτά και σου άνοιγε την καρδιά του μιλώντας για τα προσωπικά σου και ποτέ για ποδόσφαιρο. Ενδιαφερόταν ξεχωριστά για τον καθένα. Ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν δίπλα στον άνθρωπο ποδοσφαιριστή για να τον βοηθήσει σε ότι ήθελε. Εμείς όταν κερδίζαμε, παίζοντας συνήθως μεσημέρι Κυριακής, βγαίναμε το βράδυ μέχρι τις 2.00 το πρωί. Όταν χάναμε το σύνηθες ήταν να μην βγαίνουμε, ε ο Γκέραρντ έκανε το αντίθετο και ερχόταν και μας έλεγε που είμαστε για να έρθει μαζί μας”.

Για τις θέσεις που αγωνίστηκε στον ΟΦΗ: Ξεκίνησα και έπαιζα αριστερό μπακ, τα 5 χρόνια στον ΟΦΗ, και ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν έπαιξα στην Εθνική Ανδρών. Μετά ο Γκέραρντ με έβαλε αμυντικό χαφ. Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο ήθελε να χρησιμοποιήσει ο Γκέραρντ, στα τελευταία τρία χρόνια που έπαιξα ως στόπερ την καθοδήγηση προς τους συμπαίκτες μου, το διάβασμα του παιχνιδιού και για αυτό νομίζω ότι με έβαλε εκεί και εκεί συνέχισα μέχρι το τέλος της καριέρας μου”.

Για την δυναμική του “Γεντί Κουλέ”:Επειδή την έζησα ως παίκτης αλλά και ως προπονητής, σου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο που πολλοί νομίζουν ότι είναι πολύ μικρό και επειδή είναι κοντά οι κερκίδες, σου δίνει μια ώθηση στον γηπεδούχο. Όσο περνούν τα χρόνια, οι παίκτες δεν επηρεάζονται όπως και ο αντίπαλος προπονητής γιατί του αρέσει να παίζει με κόσμο. Εγώ δεν σας κρύβω ότι σε κάποιες ομάδες που πήγα ως προπονητής, δεν μπορούσα ν’ αποδώσω τόσο καλά όταν το γήπεδο δεν είχε κόσμο”.

Για την αναμέτρηση που τον σημάδεψε με την φανέλα του ΟΦΗ: Το παιχνίδι που με σημάδεψε είναι με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τότε βγήκαμε στην Ευρώπη και τα δύο πρώτα παιχνίδια παίξαμε με την Σλάβια Πράγας, εκεί περάσαμε κατοχή. Μπορούσαμε να φάμε πέντε γκολ, έπαιζαν οι Μπέργκερ, Σμίτσες, Κούκα. Όμως μέσα στο Ηράκλειο με την δυναμική του γηπέδου, προκριθήκαμε. Παίζουμε πρώτο παιχνίδι στην Μαδρίτη, είχα πάρει κάρτες και δεν έπαιξα στην Ισπανία. Η Ατλέτικο είχε παίκτες που βρισκόνταν σε πολύ ψηλό επίπεδο και έναν πρόεδρο που ειρωνευόταν το Ηράκλειο και την Κρήτη. Και ακόμα μια μεγάλη στιγμή για μένα όταν παίξαμε ξανά Ευρώπη, αγωνιστήκαμε με την Οσέρ όταν χάσαμε 3-1 στην Γαλλία αλλά στο εντός έδρας πέτυχα δύο γκολ και το παλέψαμε μέχρι την τελευταία στιγμή, κερδίσαμε 3-2 και ήταν μια κορυφαία στιγμή υπό την έννοια πως ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα σκοράροντας στην Ευρώπη. Κατά τύχη, τυγχάνει να είμαι και ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ στην Ευρώπη και μακάρι να το σπάσει κάποιος”.

Για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε: Έχω γνωρίσει πολλούς καλούς συμπαίκτες όμως στο μυαλό μου μένει ένας ποδοσφαιριστής με τον οποίο ήμασταν μαζι, την ποιότητα, το μυαλό και την τεχνική του Γρηγόρη Τσινού δεν θα ξαναδώ ποτέ. Ήρθε στον ΟΦΗ από την Ολλανδία παίζοντας λίμπερο στον ΟΦΗ ενώ εκεί ήταν χαφ. Μάθαινα πάρα πολλά από αυτόν, εγώ τότε έπαιζα αριστερό μπακ και λίμπερο ο Γρηγόρης. Aπό τον Γρηγόρη πραγματικά “έκλεψα” πολλά ποδοσφαιρικά πράγματα και έμαθα αρκετά δίπλα του”.

Για την έλευση του στον ΟΦΗ ως προπονητής και το όχι στον Άρη: “Όταν έφυγα από τον Ηρακλή, ήρθε μια πρόταση από τον ΟΦΗ, τότε δεν μπορούσα να πω όχι. Επαγγελματικά αν το δεις, ήμουν στην Superleague 1 και πήγα στην Β’ Εθνική όπου ο ΟΦΗ ήταν πίσω 11 βαθμούς. Το καλοκαίρι του 2017, δεν ήξερε κανείς τι θα γίνει στον ΟΦΗ, με κάλεσε ο κ. Καρυπίδης και για διάφορους λόγους αποφάσισα να μην πάω στον Άρη. Δεν έγινα το deal, παρότι ήθελα να συνεργαστώ με τον Παύλο Μυροφορίδη, δυστυχώς μπήκαν κάποια πράγματα στο μυαλό μου καθαρά επαγγελματικά να μην πάω στον Άρη και έμεινα στον ΟΦΗ και για καλό όλων βγήκαν όλοι στην Superleague 1”.

Για την αποχώρηση του από τον ΟΦΗ τον Ιανουάριο του 2019: “Αισθάνθηκα αδικημένος στον ΟΦΗ. Eίναι δυνατόν να έχω παίξει 10 ολόκληρα χρόνια, όλη η ατμόσφαιρα να είναι καταπληκτική και να μην αγαπήσω την ομάδα; Είναι δυνατόν να μην αγαπήσω τον Ηρακλή, όμως περισσότερο αυτό αφορά τις ομάδες που πέρασα τα περισσότερα χρόνια. Είναι μια ιστορία που δεν πρόκειται, επειδή είμαι άνθρωπος συναισθηματικά, να ξεπεράσω αυτό που συνέβη στο πρόσωπο μου. Έχω πίκρα με ανθρώπους. Το τι τράβηξα στον ΟΦΗ, ξέρω μόνο εγώ, οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου όταν τον Ιανουάριο. κατέβηκα στην προπόνηση και είχαν μείνει 13 ποδοσφαιριστές, όλοι οι άλλοι είχαν φύγει. Εκείνο τον μήνα παίζουμε με τον Κισσαμικό, έχουν μείνει 13 παίκτες και παίρνω στον πάγκο τους χειρουργημένους Περογαμβράκη, Μονιάκη για να μην ξεφτιλιστεί η ομάδα. Περίμενα από τα αδέρφια μου που ήταν 30 χρόνια φίλοι μου, τα αδέρφια μου που είχαν γίνει αθλητικοί διευθυντές και με έχει στενοχωρήσει η συμπεριφορά του Γιάννη Σαμαρά. Μου παρουσίαζε ποδοσφαιριστές που δεν ήξερα τίποτα, μου απέτρεπε να πάω στην συνέντευξη τύπου και έγιναν πράγματα που δεν τα περίμενα και έγινε ένα περιστατικό με τον Παναιτωλικό, όπου το έχετε δει πουθενά; Ήταν μια αψιμαχία στο ημίχρονο, δικό μου λάθος, με τον Κουτσοσπύρο. Άρχιζε να λέει ο Τραϊανός ο Δέλλας κάποια πράγματα και εκείνο το ματς έληξε 3-0. Όταν ένας προπονητής έχει χάσει 3-0 και έχει πίεση και πρέπει να κλειστεί στο γραφείο του και μετά να βγει να μιλήσει. Σε εκείνο το περιστατικό, ο αδερφός μου που λέγεται Γιάννης Σαμαράς με πούλησε. Ήταν η αφορμή γιατί την Τρίτη, πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, μου απαγόρευσαν να πάω στην συνέντευξη τύπου. Με κυνηγούσαν επικοινωνιακά και με κατέστρεψαν. Αυτή είναι η αλήθεια”.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.