Παπαδόπουλος: «Οι ποδοσφαιριστές βγάζουμε ψίχουλα μπροστά στους καπιταλιστές»

12:00 | 17/05/2023

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ετοιμάζεται πλέον και για την εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Ηλεία.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στο gazzetta.gr και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νέο, πολιτικό του, βήμα.

«Η κοινωνία αυτή στην οποία ζούμε που αποσκοπεί; Στο κέρδος. Τα κέρδη τους οι ζωές μας. Αυτό το σύνθημα που φώναζαν χιλιάδες πρόσφατα με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη τα "λέει όλα. Στον σοσιαλισμό, στην κοινωνία που ονειρευόμαστε εμείς, το κίνητρο θα είναι η κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών και όχι το κέρδος. Θα προσπαθούμε να καλύψουμε και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά των δύο κόσμων».

Σε λίγες μέρες έρχονται οι εκλογές. Τι έχεις να πεις στον κόσμο που διαβάζοντας τη συνέντευξή μας; Αφουγκράζεται τον κόσμο. Τι είναι αυτό που σου λένε;

«Αυτό που ζούμε, θα στο περιγραψω μ' ενα παιχνιδι. Φαντάσου ότι παίζουμε Μονόπολι και είμαστε 4-6 άτομα. Όταν ξεκινά το παιχνίδι έχουμε όλοι λεφτά, ύστερα από μία ώρα τα έχει μαζέψει όλα ο ένας. Μπορεί να παιχτεί παιχνίδι; Δεν μπορεί. Σου λέω πώς έχει ο καπιταλισμός με μπακαλίστικα λόγια. Εχουν μαζευτεί τα χρήματα σε λίγα χέρια κι όταν γίνεται αυτό ο κόσμος υποφέρει και δυστυχώς αυτοί είναι οι κανόνες του καπιταλισμού».

Πιστεύεις ότι έχοντας απέναντί μας και την Τουρκία θα γίνει κάτι ανάλογο και σε εμάς όπως συμβαίνει τώρα ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία;

«Επειδή είμαστε εν μέσω ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η Τουρκία είναι σαν την πολύφερνη νύφη και παζαρεύουν οι νατοϊκοί μαζί της για να παραμείνει στο νατοϊκό στρατ'οπεδο. Το θέμα είναι ποιος θα πάρει τον πλούτο του Αιγαίου. Η εντολή των μεγάλων δυνάμεων είναι: "Βρείτε τα". Δεν συμφέρει και το Νάτο μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας και να χάσει έναν από τους δύο συμμάχους του».

Σε ενοχλεί το «εσείς οι ποδοσφαιριστές έχετε λεφτά, τι ανάγκη έχετε»;

«Τι εννοείς με το "έχετε λεφτά"; Αν έχουμε λεφτά εμείς, η αστική τάξη τι έχει; Θα σου μιλήσω για τα δικά μου επίπεδα: Εχω ένα εισόδημα που μου επιτρέπει μια άνετη ζωή, δεν μου λύνει το πρόβλημα της ζωής μου. Ενας καπιταλιστής, αυτά που βγάζω εγώ μέσα σ' έναν χρόνο, εκείνος τα βγάζει σε μισή μέρα. Για να μιλάμε για μεγέθη. Αυτά που βγάζουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές είναι ψίχουλα μπροστά τους. Από εκεί και πέρα δεν ζούμε μόνοι μας. Εχουμε πολλούς ανθρώπους γύρω μας με προβλήματα. Δεν σημαίνει ότι εγώ επειδή έχω προς το παρόν μια άνετη ζωή, έχουν κι οι γύρω μου μια άνετη ζωή».

Το ποδόσφαιρο τι σου έχει μάθει;

«Μου έχει μάθει ότι ο ανταγωνισμός είναι κακό πράγμα κι ότι ο συναγωνισμός είναι αυτός μέσω του οποίου προοδεύουν όλοι μαζί. Μου έχει μάθει ότι δεν παίρνεις αυτό που αξίζεις αλλά αυτό που διεκδικείς και γενικότερα ουσιαστικά είναι αυτό που μου έχει δώσει τη δυνατότητα να δω και κάποια πράγματα παρακάτω».

Ονειρεύεσαι την κοινωνία σε 15 χρόνια από σήμερα;

«Ε, βέβαια».

Πώς θα ήθελες να είναι;

«Πώς θα ήθελα ή πως ονειρεύομαι;».

Πες μας και για τα δύο.

«Οσο πιο γρήγορα αποφασίσει ο λαός μας να πιστέψει στη δύναμη του, να βγει στο προσκήνιο τόσο πιο σύντομα θα δούμε άσπρη μέρα τόσο πιο σύντομα θα ζήσουμε με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας και όχι κάθε χρόνο και χειρότερα. Ελπίζω και πιστεύω να γίνει σύντομα να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Πώς θα ήθελα να είναι; Θα ήθελα να υπάρχει μια κοινωνία, η οποία θα βάζει ως πρώτο στόχο τις ανθρώπινες ανάγκες. Αν δούμε όλη αυτή την άνοδο της τεχνολογίας τόσο χειρότερα ζούμε. Θα έπρεπε κανονικά να συμβαίνει το αντίθετο. Είναι μια αντίθεση του καπιταλισμού, που σημαίνει ότι φτιάχνουμε τεχνολογία για να πουλάμε και όχι για να κάνουμε τον κόσμο να ζει καλύτερα».

Τώρα ως υποψήφιος είσαι και ενεργός στην πολιτική ζωή...

«Ενεργός στην πολιτική ζωή θα είμαι πάντα».

Εννοώ ότι τώρα είσαι και υποψήφιος. Το ήθελες;

«Κατάλαβα τι λες. Στο ΚΚΕ δεν ζούμε με το τι θέλουμε, αλλά με τις αποφάσεις που παίρνουμε όλοι μαζί. Οπότε αυτό αποφάσισε το κόμμα αυτό έκανα κι εγω. Το "εγώ" μπαίνει κάτω από το "εμείς και αξιοποιείται γι΄ αυτο το συλλογικό σκοπό».

Το ΚΚΕ πώς το βλέπεις να πηγαίνει;

«Θα είναι ανεβασμένα τα ποσοστά αλλά οι εκλογές είναι ένας δείκτης συνειδητότητας του λαού και για μας μετράει κάθε στιγμή η συνείδηση του κόσμου. Δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι να πάρει την κατάσταση στα χέρια του».

Πηγή: gazzetta.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.