Παπαδόπουλος όπως... Γκώνιας

19:40 | 13/01/2019

Αναγνώστης του Capitano.gr κριτικάρει την αντιμετώπιση των ΜΜΕ προς τον Νίκο Παπαδόπουλο και θυμάται την εποχή Γκώνια στον Εργοτέλη.

Παρατηρώντας την αντιμετώπιση των ΜΜΕ προς τον Παπαδόπουλο, μου έρχεται συνειρμικά στο μυαλό η περσινή χρονιά του Εργοτέλη με προπονητή τον Γκώνια. Παρόλο που υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες των δύο καταστάσεων, έχουμε δεδομένο το εξής : Και οι δύο είχαν ένα κακό πρώτο  γύρο. Εδώ όμως σταματούν οι ομοιότητες κι ξεκινάνε οι διαφορές.

Από την μία, στην περσινή σεζόν είχες έναν Εργοτέλη που να είναι κυριολεκτικά το καλοκαίρι στο χείλος του γκρεμού, με το 90% του ρόστερ να φτιάχνεται μετά τις 16 Αυγούστου (με τον προπονητή να πατάει Κρήτη στις 10 Αυγούστου), είχες παίχτες άπειρους από το πρωτάθλημα που θα έπαιζαν (ένα 20% του ρόστερ είχε προηγούμενες εμπειρίες από την κατηγορία). Παρόλα αυτά, ήδη από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, είδες ωραία μπάλα, διάθεση και ικανότητα για δομικό στήσιμο μίας ομάδας (πράγμα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα), όπου τα ατυχή αποτελέσματα έρχονταν από τρανταχτά ατομικά λάθη (που ήταν ξεκάθαρο ότι όταν αυτά σταματούσαν, η ομάδα θα πήγαινε τρένο-έτσι και έγινε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος). 

Ταυτόχρονα, οι "κρίσεις" της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ μιλούσαν για "κολλημένο Γκώνια που ασχολείται με στατιστικά",  που "υπεκφεύγει να απαντάει", που "είναι στο κόσμο του", που "δεν βλέπει τις αδυναμίες της ομάδας", που "τον νοιάζει μόνο η επίθεση" . Και προσέξτε, όλα αυτά την ίδια ώρα που όλοι οι αντίπαλοι προπονητές εκθειάζουν την ομάδα για τις βάσεις που βάζει, και όλους τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη να υπερασπίζονται σκυλίσια αυτό που φτιαχνόταν.

Πάμε τώρα στα φετινά και στον ,κατά τα άλλα, συμπαθή (τουλάχιστον σε μένα) κόουτς του ΟΦΗ.

Ξεκινάει φέτος η χρονιά έχοντας κρατήσει όλους τους παίχτες από την περσινή σεζόν- που η ομάδα είχε "ρόστερ Α Εθνικής" και "πήγε τρένο". 

Παίρνει το καλοκαίρι και έγκαιρα, όλες τις μεταγραφές που ήθελε (δεν το λέω εγώ, ο ίδιος το δήλωνε επανειλημμένα), και τα αποτελέσματα  της ομάδας που έφτιαξε τα βλέπουμε όλοι. Αυτοματισμοί μηδέν, σχέδιο ανάπτυξης δυσδιάκριτο, 14 αγωνιστικές με 14 διαφορετικές ενδεκάδες, στην διαχείριση των μάτς να τραβάει όλος ο κόσμος τα μαλλιά του με τις εμμονές του κόουτς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γεμίζουν από σχόλια οργισμένων φιλάθλων (προφανώς δεν έχουν πάντα δίκιο) και στις συνεντεύξεις τύπου "φταίει η κακή ψυχολογία, η αρνητική ενέργεια" και λοιπές μεταφυσικές θεωρίες. Όταν ο Γκώνιας πέρσι αστειευόταν μιλώντας για ζώδια σε συνέντευξη τύπου, τα ΜΜΕ του κατέβασαν τα εξ' αμάξης. Φέτος που ακούνε τον κόουτς Παπαδόπουλο να επικαλείται, στα αλήθεια και όχι για πλάκα,  μεταφυσικές θεωρίες και μεταφυσικές δυνάμεις που καθόρισαν το παιχνίδι, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ή μάλλον...μόνο ακρόαση. 14 αγωνιστικές ούτε δόση κριτικής στον κόουτς. Δηλαδή έχω φτάσει στο σημείο να ανασύρω στο μυαλό μου την σχέση πάθους των ΜΜΕ με τον Καραγεωργίου.

Κλείνοντας, να διευκρινίσω ότι δεν θέλω-και δεν με νοιάζει- να λύσω το αγωνιστικό πρόβλημα του ΟΦΗ παρόλο που σαν εξωτερικός παρατηρητής και χωρίς να μου πέφτει λόγος, θα επιθυμούσα την παραμονή του Παπαδόπουλου. 
Επιβεβαιώνεται όμως για ακόμα μία φορά η παροιμία "Με τον καλό σου (κολλητό σου) κάθισε και νηστικός σηκώσου…".  

ΥΓ: Χίλια μπράβο στους οπαδούς του ΟΦΗ που σήκωσαν πανό ευχόμενοι περαστικά σε μία φίλαθλο του Πανιωνίου. Καλώς πήρε πανελλαδική εμβέλεια η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Έκαναν όμως το αυτονόητο. Καλό θα ήταν να περάσει στα "αυτονόητα" ότι δεν πετάμε πέτρες στα κεφάλια αντιπάλων, και μάλιστα συμπολιτών, δεν κυνηγάμε αντίπαλους φιλάθλους στα στενά του Ηρακλείου με μαχαίρια, δεν ευχόμαστε εν χορώ σε αντίπαλους παράγοντες, παίχτες και προπονητές και φιλάθλους να τους βρουν κρεμασμένους, να πάθει κάτι η μανούλα τους και το σπίτι τους ή  και άλλα πολλά που δεν γράφονται...

Ευχαριστώ πολύ για τη δημοσίευση, παρόλο που το κείμενό μου κριτικάρει τα ΜΜΕ (ακόμα και το μέσο που δημοσιεύει το άρθρο μου). Αυτή είναι άλλωστε και η ομορφιά της πρωτοβουλίας του capitano.gr να δημοσιεύει απόψεις αναγνωστών

Μανώλης Κ.''

*Αν επιθυμείτε να στείλετε το σχόλιό σας ή την παρατήρησή σας για κάτι που σας απασχολεί ή αποτελεί άξιο σχολιασμού, μπορείτε να το κάνετε στο inbox του Capitano.gr στο facebook ή στο e-mail: info@capitano.grTα κείμενα θα δημοσιεύονται στη σχετική στήλη "Inbox" χωρίς να δημοσιεύονται τα ονοματεπώνυμα των αναγνωστών, εκτός αν επιθυμούν οι ίδιοι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.