​Παπαπαναγής για Ζακ Κωστόπουλο και Χρυσή Αυγή

23:09 | 22/09/2020

Το γιατί ο ΟΦΗ είναι ξεχωριστός και έχει ξεχωριστούς ανθρώπους που τον ορίζουν ως σύλλογο φαίνεται από τις δηλώσεις τους.

Στο παρελθόν ο Σάββας Κωφίδης, τώρα ο Περικλής Παπαπαναγής. Ο συνεργάτης του Γιώργου Σίμου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, που σε τέτοιες συνεντεύξεις σαν κι αυτή λίγη σημασία έχει, μίλησε και για ζητήματα της κοινωνίας και δη τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, στην επέτειο της οποίας είχαμε πρόσφατα εκδηλώσεις, αλλά και για τη Χρυσή Αυγή.

«Ακούμε για ιδιαιτερότητες ανθρώπων, θέλω να πω πως υπάρχουν μοναδικότητες και κανονικότητες. Την ιδιαιτερότητα την κρίνουμε πολύ εύκολα, το κάνουμε όλοι μας, κάπως αυτό πρέπει να το αποβάλουμε. Αυτό που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους, είναι η συμπεριφορά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περικλής Παπαπαναγής και πρόσθεσε:

«Να είμαστε στο 2020 και να μιλάμε ακόμη για τη Χρυσή Αυγή και να δανειζόμαστε αρχαία ελληνικά ιδεώδη όπως μας συμφέρει, απορώ με τη νοημοσύνη κάποιων ανθρώπων που το 2020 ουσιαστικά με μία ψήφο ή με μία ανάρτηση στα social media να επιβραβεύουν την οποιαδήποτε μορφή βίας. Ελεος. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρή σε τέτοια θέματα. Μερικές φορές μπερδεύουμε την ισότητα με την δικαιοσύνη. Κακώς, η δικαιοσύνη έχει μια βαθιά ηθική ή θα πρέπει να έχει. Ουσιαστικά ευελπιστώ να λάμψει η δικαιοσύνη και στις δύο περιπτώσεις. Μην κλεινόμαστε μόνο στον δικό μας μικρόκοσμο, να έχουμε μια δουλίτσα, μια ασφάλεια. Να είμαστε πιο ανοιχτοί και προς τον άλλον γιατί αν ο διπλανός μας είναι καλά θα είμαστε κι εμείς καλά. Οποιαδήποτε μορφή μικρής συλλογικότητας και αν θέλεις ‘επανάστασης’ για τέτοια ζητήματα είναι ευπρόσδεκτη και από παντού. Η συλλογικότητα έχει οδηγήσει τα πράγματα σε αλλαγές».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.