«Πάσα» στο Δημοτικό συμβούλιο για την... OFILAND

17:33 | 21/03/2023

Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου - Ποια είναι τα δεδομένα, πώς ελήφθη η απόφαση.

Να συζητηθεί κατευθείαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, το σοβαρό θέμα της αξιοποίησης της έκτασης - φιλέτο στον Σκαφιδαρά, αποφάσισε, όπως διαβάσατε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, Αντιδήμαρχος, Μαρία Καναβάκη, καθώς αφορά στη δημοτική περιουσία και κάθε κίνηση γύρω από αυτό το ζήτημα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Σήμερα, η Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου επρόκειτο να εισηγηθεί την επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΒΑΚ στον Σκαφιδαρά, μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η Διοίκηση του ΟΦΗ, δίνοντας "ζωή" σε μία μεγάλη έκταση που κατά το παρελθόν είχε απαξιωθεί.

Ο λόγος την αξιοποίηση τριών ακινήτων του Δήμου στον Σκαφιδαρά, έκταση που ανήκε παλαιότερα στο Πανάνειο Δημοτικό Νοσοκομείο και είχε σε μεγάλο βαθμό υποβαθμιστεί με τη λειτουργία της χωματερής.

φωτο1.jpg#asset:442128


Της διαδικασίας της εκμίσθωσης, το επόμενο διάστημα, θα ηγηθεί τριμελής επιτροπή που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, εφόσον το Σώμα αποφανθεί υπέρ της συμφωνίας.

Το ένα από τα τρία ακίνητα – φιλέτα είναι έκτασης 70 στρεμμάτων, βρίσκεται στη θέση Λαχαραγιάς, πλησίον του Βαρδινογιάννειου.

φωτο2.jpg#asset:442126


Επίσης στον "αέρα" θα βγει και η έκταση της πρώην χωματερής, ενώ υπάρχει και μια έκταση των 50 στρεμμάτων, από τα οποία τα μισά έχουν ήδη διατεθεί στον Δήμο Μαλεβιζίου για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και το υπόλοιπο τμήμα αναμένεται να μισθωθεί. Το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

φωτο3_230321_173227.jpg#asset:442127


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.