Πέφτει σήμερα η «αυλαία» στους ομίλους του Europa Conference League

13:25 | 03/11/2022

Όλο το πρόγραμμα

O πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι δεύτεροι θα αντιμετωπίσουν τους «υποβιβασμένους» του Γιουρόπα Λιγκ στον νοκ αουτ γύρο σε διπλά παιχνίδια, με τους νικητές να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Φιορεντίνα και Μπασακσεχίρ διεκδικούν το «χρυσό» εισιτήριο για την ευρωπαϊκή συνέχειά τους, ενώ Κολωνία, Νις και η -«οικοδέσποινα» του τελικού- Σλάβια Πράγας αντιμετωπίζουν θέμα... επιβίωσης.

Τρεις ομάδες (Γουέστ Χαμ, Βιγιαρεάλ και Τζουργκάρντεν) έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου τους, με έναν μεγάλο αριθμό ομάδων να είναι έτοιμες να... παλέψουν στην τελευταία βραδιά της φάσης των ομίλων.

Η Κολωνία βρίσκεται στην τρίτη θέση στον 4ο όμιλο μετά από μια «περίπλοκη» εκτός έδρας νίκη (1-0) στην 5η αγωνιστική επί της Σλοβάτσκο, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε... δύο ημέρες στην Τσεχία, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Το παιχνίδι διακόπηκε επτά λεπτά μετά την έναρξή του λόγω πυκνής ομίχλης και ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα.

Τώρα η γερμανική ομάδα υπολείπεται κατά ένα βαθμό της Νις (7 έναντι 8), την οποία θα υποδεχθεί, ενώ η Παρτιζάν, η οποία έχει τους ίδιους βαθμούς -οκτώ- με τους Γάλλους, φιλοξενεί την αποκλεισμένη Σλοβάτσκο, με συνέπεια ούτε η Κολωνία ούτε η Νις να έχουν την... πολυτέλεια να «σκοντάψουν».

Ο προπονητής της Νις, Λουσιάν Φαβρ, γνωρίζει καλά το γερμανικό ποδόσφαιρο από τις θητείες του στη Χέρτα Βερολίνου, τη Γκλάντμπαχ και την Ντόρτμουντ, και η ομάδα του έχει κάποια δυναμική μετά τη νίκη με 2-1 επί της Παρτιζάν, στο πρώτο παιχνίδι του 4ου ομίλου, στο οποίο είχε σκοράρει περισσότερες από μία φορές.

Η Φιορεντίνα πήρε... εκδίκηση για την ήττα (3-0) από την Μπασακσεχίρ με νίκη (2-1) στην 5η αγωνιστική, αλλά παραμένει δεύτερη στον 1ο όμιλο, εξαιτίας της διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, με τις δύο ομάδες να έχουν δέκα βαθμούς.

Σίγουρη ότι θα τερματίσει τουλάχιστον δεύτερη, η ομάδα της Φλωρεντίας κατευθύνεται προς τη Ρίγα για να αντιμετωπίσει την αποκλεισμένη RFS στον τελευταίο αγώνα της, ελπίζοντας ότι μια νίκη και, παράλληλα, ένα «στραβοπάτημα» των Τούρκων, οι οποίοι θα υποδεχθούν τη Χαρτς, θα της δώσει την πρώτη θέση και θα της επιτρέψει να... παρακάμψει τη φάση των νοκ άουτ play off.

Με το γήπεδό της να «φιλοξενεί» τον τελικό στις 7 Ιουνίου 2023, κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι καμία ομάδα δεν επιθυμεί την επιτυχία του Europa Conference League αυτή τη σεζόν όπως η Σλάβια Πράγας.

Ίσως είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 118 σουτ στην εστία στα πέντε παιχνίδια της φάσης των ομίλων, 25 περισσότερα από την πλησιέστερη ομάδα (Φιορεντίνα) στη σχετική κατάταξη. Ωστόσο, με τα μόλις πέντε γκολ που έχει σημειώσει, βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι... απελπισμένη για τη νίκη, όταν θα υποδεχθεί την πρωτοπόρο του 7ου ομίλου, Σίβασπορ.

Η Σλάβια ισοβαθμεί στους επτά βαθμούς με την Κλουζ και, αν αμφότερες επικρατήσουν στην 6η αγωνιστική, οι πρώτες τρεις ομάδες του ομίλου θα έχουν από δέκα βαθμούς και η Σλάβια θα χάσει την πρόκριση. Τελικά, η Σλάβια πρέπει να νικήσει και να ελπίζει ότι η Μπαλκάνι θα πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό στη Ρουμανία.

Το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες των ομίλων του Europa Conference League:

1ος όμιλος
17:30 RFS-Φιορεντίνα
17:30 Μπασακσεχίρ-Χαρτς

Μπασακσεχίρ 10
Φιορεντίνα 10
Χαρτς 6
RFS 2

2ος όμιλος
22:00 Στεάουα Βουκουρεστίου-Γουέστ Χαμ
22:00 Σίλκεμποργκ-Άντερλεχτ

Γουέστ Χαμ 15
Σίλκεμποργκ 6
Άντερλεχτ 5
Στεάουα 2

3ος όμιλος
22:00 Λεχ Πόζναν-Βιγιαρεάλ
22:00 Χάποελ Μπεερ Σεβά-Αούστρια Βιέννης

Βιγιαρεάλ 13
Λεχ Πόζναν 6
Χαποέλ Μ.Σ. 4
Αούστρια 2

4ος όμιλος
22:00 Παρτιζάν-Σλοβάτσκο
22:00 Κολωνία-Νις

Νις 8
Παρτιζάν 8
Κολωνία 7
Σλοβάτσκο 4

5ος όμιλος
19:45 Απόλλων Λεμεσού-Βαντούζ
19:45 Άλκμααρ-Ντνίπρο

Άλκμααρ 12
Ντνίπρο 10
Απόλλων Λ. 4
Βαντούζ 2

6ος όμιλος
19:45 Τζουργκάρντεν-Σάμροκ Ρόβερς
19:45 Γάνδη-Μόλντε

Τζουγκάρντεν 13
Μόλντε 7
Γάνδη 5
Σάμροκ Ρ. 2

7ος όμιλος
19:45 Σλάβια Πράγας-Σίβασπορ
19:45 Κλουζ-Μπαλκάνι

Σίβασπορ 10
Κλουζ 7
Σλάβια Πρ. 7
Μπαλκάνι 4

8ος όμιλος
19:45 Ζαλγκίρις Βίλνιους-Ζλόβαν Μπρατισλάβα
19:45 Πιούνικ-Βασιλεία

Σλόβαν Μπρ. 8
Βασιλεία 8
Πιούνικ 6
Ζαλγκίρις Β. 5

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.