Πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό - κινδυνεύει μέχρι και 4 αγωνιστικές η Λεωφόρος!

12:06 | 21/10/2021

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό πρωταθλήματος για το παιχνίδι με τον Ιωνικό, με άρθρο που περιλαμβάνει και τιμωρία έδρας 2 ως 4 αγωνιστικές.

Με άρθρο που αφορά τιμωρία της έδρας του κλήθηκε ο Παναθηναϊκός από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, για γεγονότα που συνέβησαν έξω από τη Λεωφόρο στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ιωνικό, που έληξε με σκορ 4-1 για το τριφύλλι. Οι πράσινοι κλήθηκαν μεταξύ άλλων με το άρθρο 15 4β στο οποίο γίνεται λόγος για τιμωρία 2-4 αγωνιστικές έπειτα από συμπληρωματική έκθεση της αστυνομίας και όχι με βάση αυτά που αναφέρονταν στο φύλλο αγώνα, γι' αυτό άλλωστε και η κλήση δεν έγινε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League.

Το άρθρο 15 4β αναφέρει: "Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές".

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ τονίζει: "Σας ενημερώνουμε ότι από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ.3ε', 4β’, 5α' και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.