Πένθος για τον χαμό του Νίκου Τούλη - «Βροχή» τα συλλυπητήρια

11:11 | 10/02/2023

Θρήνος για τον θάνατο του σπουδαίου Νίκου Τούλη. «Βροχή τα συλλυπητήρια από τον μπασκετικό χώρο.

Η καρδιά του δεν άντεξε. Αυτή η καρδιά που είχε χώρο για όλους, αυτή η καρδιά που λάτρευε το μπάσκετ και χτυπούσε γι' αυτό. Ο Νίκος Τούλης δεν είναι πια μαζί μας. Το μπάσκετ της Κρήτης θρηνεί για το χαμό ενός γνήσιου μπασκετάνθρωπου που έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση δεν σταματούν τα συλλυπητήρια μηνύματα. Ο Κώστας Βαρδαβάς που συνεργάστηκε πολλές φορές με τον Νίκο Τούλη εξέφρασε την οδύνη του, ενώ και ο Βασίλης Ράλλης είπε το δικό του αντίο στον coach.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε και η Ελληνική Ομοσπονδία.

Ανακοίνωση εξέδωσε το «Ηράκλειο», η ομάδα με την οποία ο Νίκος Τούλης συνέδεσε το όνομά του με τις σπουδαίες επιτυχίες της.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το μπάσκετ στο Ηράκλειο θρηνεί!

Ένας μεγάλος άνθρωπος του μπάσκετ, ένας κόουτς που οδήγησε την ομάδα μας στην Α1 και έγραψε ιστορία στο νησί, στο άθλημα, ένας συνεργάτης που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον όμιλο για μια εικοσαετία, ένας φίλος, δεν είναι πια κοντά μας.

Καλό ταξίδι κόουτς,

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ομάδα μπάσκετ του Εργοτέλη, η οποία αναφέρει:

«Μεγάλη η λύπη μας στην είδηση του χαμού του Νίκου Τούλη.Ενας αληθινά μεγάλος του μπάσκετ και του αθλητισμού της πόλης μας έφυγε από την ζωή και θα μας λείψει πολύ. Καλό ταξίδι κόουτς, καλό παράδεισο!»

Την οδύνη της εξέδρασε και η ομάδα της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου, της οποίας η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το μπάσκετ στην Κρήτη από σήμερα είναι πιο φτωχό! Η είδηση του χαμού του Νίκου Τουλη γεμίζει λύπη όλο το νησί.

Καλό ταξίδι coach, καλό παράδεισο!

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. »

Από την πλευρά του, ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης υπογραμμίζει: «Ο ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Τούλη. Ο Νίκος Τούλης, από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του κρητικού αθλητισμού και του Μπάσκετ, υπήρξε προπονητής στο μπασκετικό τμήμα του Εργοτέλη ενώ υπηρέτησε σαν παίχτης και προπονητής, με μεγάλες επιτυχίες, και άλλες ομάδες του Ηρακλείου, όπως ο ΟΦΗ, η ΓΕΗ και το Ηράκλειο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

H συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον χαμό του Νίκου Τούλη, σε ηλικία 67 ετών.

Ο Νίκος Τούλης, υπήρξε πρωτοπόρος, στο μπάσκετ της Κρήτης και μεταξύ άλλων υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια και το σωματείο μας.

Το μπάσκετ της Κρήτης, γίνεται φτωχότερο, με τον χαμό του.

Η σφραγίδα του στο άθλημα που αγάπησε, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη.

Οπως και οι αθλητές και προπονητές που ανέδειξε.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

Το «αντίο» της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του Νίκου Τούλη, εξαίρετου ανθρώπου και υπηρέτη της καλαθοσφαίρισης του νησιού μας.

Ο Νίκος Τούλης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1956, στο Ηράκλειο της Κρήτης και από μικρή ηλικία ανακάλυψε την μεγάλη του αγάπη για το μπάσκετ.

Ξεκίνησε ως παίκτης από τον ΟΦΗ για να ακολουθήσουν το Ηράκλειο και η ΓΕΗ.

Στην συνέχεια, αφοσιώθηκε στην προπονητική οδηγώντας τις ομάδες του σε μεγάλες επιτυχίες , υπηρέτησε το άθλημα ως εξαίρετος αθλητικός παράγοντας ενώ ως υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου Ηρακλείου, εργάσθηκε για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας.

Η αναγέννηση του Κρητικού μπάσκετ συνδέεται με το όνομά του.

Η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Από την πλευρά της, η ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα μέλη του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό του Ιδρυτικού Μέλους του Συνδέσμου μας και επί χρόνια προπονητή με αρκετές διακρίσεις Νίκου Τούλη, ο οποίος είχε συμβάλει στο μέγιστο βαθμό για την εξέλιξη της κρητικής καλαθοσφαίρισης.

Για την θλιβερή αυτή απώλεια, το σύνολο των διαιτητών και μελών του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ., εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του και τους εύχεται κουράγιο και δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Ο ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ. θα καταθέσει το συμβολικό ποσό των 100€ εις μνήμην του εκλιπόντος, σε κοινωφελές ίδρυμα στην πόλη του Ηρακλείου.»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.