Πέρεθ: «Θα εργαστούμε ελεύθερα και χωρίς απειλές για μια νέα εποχή»

17:00 | 22/12/2023

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέδειξε τη μονοπωλιακή θέση της UEFA και της FIFA, αποδεχόμενη τα αιτήματα της εταιρείας A22 Sports που φροντίζει για τα συμφέροντα της Super League, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται μόνο η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Γιουβέντους ζήτησε να αποκλειστεί, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρός της, Τζιανλούκα Φερέρο.

Ένας άλλος πρόεδρος, ο Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης, θέλησε να κάνει μια θεσμική δήλωση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της ομάδας του, προκειμένου να εκφράσει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΔΕΕ με τεράστια ικανοποίηση. Τις επόμενες μέρες θα μελετήσουμε προσεκτικά τη σημασία αυτής της απόφασης, η οποία έχει μεγάλη ιστορική σημασία. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν θα είναι ποτέ μονοπώλιο και από σήμερα οι σύλλογοι θα είναι κύριοι της μοίρας τους. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να προωθήσουμε τους αγώνες που εξετάζουμε. Η Ευρώπη των ελευθεριών θριάμβευσε», σχολίασε

«Ο νόμος, η λογική και η ελευθερία υπερισχύουν. Πριν από 70 χρόνια κάναμε ένα τεράστιο βήμα μπροστά για το ποδόσφαιρο με τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και τώρα έχουμε χρέος να δώσουμε ώθηση στις ποδοσφαιρικές ανάγκες. Θα είναι ανοιχτό σε όλους, θα επιβάλει αξιοκρατικό άθλημα και σεβασμό στο οικονομικό fair play. Πάνω από όλα, θα προστατεύσει τους παίκτες και θα ενθουσιάσει τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο», συνέχισε ο Πέρεθ.

«Κανείς δεν είπε ότι θα ήταν εύκολο να τερματιστεί ένα μονοπώλιο. Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε διαφανή διακυβέρνηση που συνυπάρχει με τις νέες τεχνολογίες. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής, θα μπορούμε να δουλεύουμε ελεύθερα και χωρίς απειλές, με στόχο την καινοτομία και τη βελτίωση του ποδοσφαίρου. Από σήμερα το παρόν και το μέλλον είναι επιτέλους στα χέρια των συλλόγων και των φιλάθλων. Η μοίρα μάς ανήκει και έχουμε μεγάλη ευθύνη μπροστά μας. Θα σηματοδοτήσει ένα πριν κι ένα μετά, είναι μια μεγάλη μέρα στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.