«Πετάει» από τριάρα σε τριάρα

17:04 | 29/09/2019

Ο ΟΦΗ βρέθηκε να χάνει, όμως τελικά νίκησε με το… αγαπημένο του 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Όμιλος κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες, αφού ήταν ανώτερος από  το συγκρότημα του Χιμένεθ Μπόρχα. Έφτασε, έτσι, στην 3η του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα με το ίδιο σκορ.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο και Νέιρα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Βαζ ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο. Στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

Δεν είχε διάρκεια

Ο ΟΦΗ φανέρωσε από νωρίς ξεκάθαρα τις προθέσεις του και τον προσανατολισμό του. Πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλο, δεν του επέτρεπε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια. Και μ’ έναν εκπληκτικό Σεμέντο δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις.

Οι «ασπρόμαυροι», έτσι, απείλησαν στο 2’ με τον Πορτογάλο, ο οποίος σέντραρε, έπειτα από τρομερή ενέργεια, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Μεγιάδο ήταν άστοχο. Μετά το πρώτο 10λεπτο είναι αλήθεια ότι το σύνολο του Σίμου δεν είχε την ίδια ένταση, αλλά εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο.

Στο 22’, μάλιστα, οι Πελοποννήσιοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να σκοράρουν, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε το πλασέ του Μαρκ Φερνάντεθ.

Η απόδοση του ΟΦΗ είχε πέσει και οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ηρακλείου «άγγιξε» το γκολ στο 36’, αλλά στάθηκε άτυχη.

Ο Κοροβέσης σέντραρε, η κεφαλιά του Φιγκεϊρέντο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Νέιρα σούταρε και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε δύσκολα.  Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους ο ΟΦΗ είχε ξανά τα «ηνία», αλλά δε δημιούργησε άλλη σημαντική στιγμή.

Το 0-1 τον «απογείωσε»

Και ενώ η επανάληψη ξεκίνησε με τον Όμιλο ν’ απειλεί στο 47’ με τον Σεμέντο, οι Αρκάδες κατάφεραν να «πιάσουν» στον ύπνο τους «ασπρόμαυρους».

Στο 54’ ο Μαρκ Φερνάντεθ έβγαλε στην «πλάτη» της άμυνας μόνο τον Λουίς Φερνάντεθ, που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Η εξέλιξη, ωστόσο, αυτή «ταρακούνησε» τους γηπεδούχους, που «απάντησαν» άμεσα.

Στο 56’ ο Ναμπί σέντραρε συρτά και ο Φιγκεϊρέντο με προβολή ισοφάρισε. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ηττημένοι έμειναν με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Ιγκλέσιας και ο ΟΦΗ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα.

Και το εκμεταλλεύτηκε σχεδόν αμέσως. Στο 64’, σε μια φοβερή αντεπίθεση, ο Ναμπί με τρομερό «τακουνάκι» βρήκε τον Νέιρα, που «χόρεψε» τους αμυντικούς και με σουτ σημείωσε το 2-1.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ανοικτό, μιας και οι «κυανοκίτρινοι» βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση. Οι «ασπρόμαυροι» έπρεπε να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν απειλήθηκαν, αν και δεν πετύχαιναν νωρίς το τρίτο γκολ για να «καθαρίσουν» το ματς.

Είχαν, εξάλλου, σπουδαίες φάσεις για να το κάνουν με Τσιλιανίδη (77’), Κουτρουμπή (81’) και Σεμέντο (81’).

Ο τελευταίος, πάντως, σκόραρε στο 87’ και με το 3-1 τα πάντα τέλειωσαν στο 87’. Έως το τέλος, βέβαια, το σύνολο του Σίμου είχε μια χαμένη ευκαιρία με τον Ναμπί στο 90’ και ένα ακόμη δοκάρι με τον Τσιλιανίδη στο 91!

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (70’ Κουτρουμπής), Νέιρα, Βαζ (53’ Ναμπί), Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο (88’ Μάνος).

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (53’ λ.τρ. Αντζουλάς), Βαλιέντε, Ορτέγκα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καπίγια, Μαρκ Φερνάντεθ, Ριέρα (66’ Φερνάντεθ Μπόρχα), Λουίς Φερνάντεθ (75’ Μπαράλες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.