​Πέθανε ο Γιάννης Διακογιάννης

10:36 | 13/12/2022

«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, ο κορυφαίος αθλητικός δημοσιογράφος, Γιάννης Διακογιάννης.

Πένθος για την αθλητική δημοσιογραφία με το χαμό του σπουδαίο Γιάννη Διακογιάννη. Ο κορυφαίος αθλητικός δημοσιογράφος που με τη φωνή του έφερε στα σπίτια μας τις μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Στο πλούσιο βιογραφικό του ξεχωρίζει, μεταξύ πολλών άλλων, η παρουσίαση της ιστορικής εκπομπής "Αθλητική Κυριακή".

Γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1931 στη Αθήνα και πήγε στη Σχολή Καλπάκα στο Παγκράτι.

Σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία στη Γαλλία, από όπου ήταν ο παππούς του. Έμεινε από το 1954 μέχρι το 1960 και συνεργάστηκε σε ερασιτεχνική βάση με την Equipe, ενώ έγινε και ανταποκριτής της Αθλητικής Ηχούς. Όταν επαναπατρίστηκε, συνέχισε στην "Ηχώ" και έπιασε δουλειά παράλληλα στην "Ελευθερία".

Το 1966 έκανε την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ελλάδα, με μαγνητοσκοπημένη περιγραφή. Συνολικά κάλυψε όλα τα τουρνουά από το 1954 στην Ελβετία μέχρι το 1998 στη Γαλλία (το 1994 δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ λόγω διαφωνιών με την ΕΡΤ).

Από το Σεπτέμβριο του 1966 έως το 1983 ήταν ο βασικός παρουσιαστής της εβδομαδιαίας αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής "Αθλητική Κυριακή" (αρχικά "Αθλητικά Νέα").


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.