Πετράκης: «Οχι στην απαξίωση, ο ΟΦΗ θέλει στήριξη»

08:18 | 07/02/2024

Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε για τον ΟΦΗ και εξέφρασε τη δική του άποψη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Στρογγυλή Θεά» του Crete2day είπε μεταξύ άλλων:

«Έχω πει και καταθέτω άλλη μια φορά, ότι η ομάδα έχει πολύ καλή ποιότητα παικτών. Αυτό βέβαια από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πρέπει οι παίκτες που επιλέγονται να αγωνιστούν να έχουν συγκέντρωση, πλάνο, πειθαρχία και θέληση για να βγει αποτέλεσμα.

Το ότι έχω καλούς παίκτες δεν σημαίνει ότι έχω καλή ομάδα. Για να βγει καλή εικόνα πρέπει όλοι να βρεθούν σε μια κοινή συνισταμένη. Ο ΟΦΗ έχει καλούς παίκτες, αλλά θα πρέπει να βρεθεί το στοιχείο που θα τους κάνει να αισθάνονται καλά.

Υπάρχει και ένα δεύτερο στοιχείο. Στη ζωή μας, δεν υπάρχουν μόνο καλές στιγμές, αλλά και δύσκολες από τις οποίες μαθαίνουμε, και μια ομάδα αυτό θα πρέπει να το αποδέχεται. Δεν ξέρω καμία ομάδα στον κόσμο που κερδίζει συνέχεια.

Στο Ηράκλειο, κατά τη γνώμη μου υπάρχει το «άσπρο – μαύρο». Με δύο καλά αποτελέσματα υπάρχουν προσδοκίες για Ευρώπη, και μετά από δύο κακές στιγμές είναι άχρηστοι όλοι. Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Η ομάδα και οι παίκτες χρειάζονται στήριξη. Από όλους. Αν σε κάποια παιχνίδια δεν ήταν καλοί, θα πρέπει να βρεθεί η αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα και όχι να υπάρχει μια συνολική ακύρωση των πάντων.

Πρέπει την ομάδα να την βοηθήσουν όλοι. Αυτό χρειάζεται ο ΟΦΗ. Όχι απαξίωση»

Για το πώς μπορεί μια ομάδα που βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση όπως τώρα συμβαίνει με τον ΟΦΗ να ξεφύγει από αυτή:

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αγώνα και την εικόνα μιας ομάδας. Το πρώτο είναι η ικανότητα που υπάρχει. Το δεύτερο είναι ο αντίπαλος. Το τρίτο είναι οι αστάθμητοι παράγοντες.

Εμείς μπορούμε να επηρεάσουμε μόνο τον πρώτο, ο οποίος επίσης είναι ένα σύμπλεγμα πραγμάτων. Έχουν να κάνουν με την ψυχολογία, το σχέδιο, τις επιλογές, την καθοδήγηση, ούτως ώστε η ομάδα να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμη πνευματικά, ψυχικά και σωματικά. Όλα αυτά όμως δεν είναι εύκολα στην πράξη. Η καθημερινότητα τα δημιουργεί και τα ενισχύει αυτά τα στοιχεία.

Εγώ δεν είμαι στον ΟΦΗ για να πάρω θέση στην εικόνα που παρουσιάζει. Για μένα πρέπει να βρεθεί η αιτία που συμβαίνουν όλα αυτά. Οι ίδιοι παίκτες ήταν και με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Τότε ήταν καλοί και τώρα δεν είναι;

Δεν έχουμε να κάνουμε με ποτήρια που είναι πάντα τα ίδια. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που σκέφτονται, που έχουν νοητικό κόσμο, φυσική κατάσταση. Αν ένας ποδοσφαιριστής είναι «πάνω» και μετά «κάτω», αυτό δημιουργείται από κάποια αιτία.

Δεν γνωρίζω τι γίνεται, αυτό που καταθέτω είναι ότι η ομάδα έχει καλό υλικό και χρειάζεται στήριξη».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.