Πετρόπουλος: «Κλασικός Ιταλός ο Γκατούζο, μου έλεγε «άντε μ...κα τρέξε»

17:42 | 29/10/2021

Ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος πρόσφατα αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε στις θητείες του στον ΟΦΗ, στον Γκατούζο και στον Νιόπλια

Σε συνέντευξή του στο Sport24.gr, είπε για την κρητική ομάδα: «Ο Βέλιτς, τεχνικός διευθυντής τότε του Παναθηναϊκού, μου είπε θα πας δανεικός στον ΟΦΗ για να πάρεις παιχνίδια στα πόδια σου για να είσαι έτοιμος το καλοκαίρι".

Το γεγονός ότι πήγε δανεικός το είδε με θετικό μάτι, καθώς μόνο καλά έχει να θυμάται από την πρώτη του θητεία στους Κρητικούς. "Πήγα με μεγάλη χαρά. Όταν ένας παίκτης πάει δανεικός αυτό κάνει καλό στην καριέρα του. Δεν πικράθηκα. Στον ΟΦΗ βρήκα τον κύριο Παράσχο που ήταν καλός και δίκαιος προπονητής. Ο ΟΦΗ εκείνη την περίοδο είχε καλούς παίκτες, αλλά ήταν χαμηλά στη βαθμολογία και ήθελαν έναν επιθετικό. Έπαιξα μαζί με τον Νουαφόρ.

Είχα κάποιους γνωστούς από την Εθνική και κατάφερα να μπω γρήγορα στο κλίμα. Πήγα καλά, έβαλα κάποια γκολ, πετύχαμε σημαντικές νίκες και έμεινε στην κατηγορία ο ΟΦΗ. Βάζω θετικό πρόσημο στην παρουσία μου εκεί στην πρώτη θητεία. Άλλωστε εκεί γνώρισα και τον κουμπάρο μου, τον Αλέξανδρο Τζόρβα, με τον οποίο έπαιξα και στον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα ήμουν τυχερός, γιατί κάποιοι παίκτες που πήγαν από τον Παναθηναϊκό στον ΟΦΗ δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις με τον κόσμο. Εμένα ο κόσμος του ΟΦΗ με αγκάλιασε και δεν είχαμε αυτό το πρόβλημα».

Όταν τον πήρε ο ΟΦΗ πέρυσι, ήμουν σίγουρος ότι θα σωθεί. Ασχολείται πολύ με το ποδόσφαιρο, ξέρει τα πάντα. Μαζί με τον βοηθό του, Μιχάλη Ιορδανίδη, με βοήθησαν πολύ και οι δύο.

Μετά τον Απόλλωνα ξεκίνησε η νέα του θητεία στον ΟΦΗ, η οποία είχε "μπόλικο" Γκατούζο, ο οποίος τον πήρε τηλέφωνο για να του πει για τον ΟΦΗ. Πριν τους Κρητικούς είπε όχι σε μια δελεαστική πρόταση από οικονομικής άποψης από την Κίνα “Τεράστιο όνομα στο χώρο του ποδοσφαίρου ο Γκατούζο. Έχω κρατήσει επαφές μαζί του. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κόμπλεξ. Πριν πάω στον ΟΦΗ το 2014 και τρεις μέρες πριν παντρευτώ, δέχθηκα μια πρόταση από την Κίνα, πολύ καλή στο οικονομικό σκέλος για 1.5 χρόνο. Ο μάνατζέρ μου μου μετέφερε την πρόταση. Το Σάββατο παντρευόμουν τη Δευτέρα έπρεπε να πάω στο Λονδίνο για τη μεταγραφή.

Τελικά το αρνήθηκα και εν τέλει πήρα την απόφαση να πάω στον ΟΦΗ για δεύτερη φορά. Μου άρεσε πολύ που πήγα, παρόλο που υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και το ήξερα. Είχαμε κάνει συζητήσεις. Είχα γνωστούς κάτω και ήξερα ότι πήγαινα σε μια μεγάλη ομάδα που εκτιμώ. Δέχθηκα τηλεφώνημα στην Πάρο από ιταλικό νούμερο.

Το σηκώνω και ήταν ο Γκατούζο. Στην αρχή πίστεψα ότι μου έκαναν πλάκα. Μετά πείστηκα ότι ήταν ο ίδιος. Άρχισε να μου αναλύει το πλάνο του, το αγωνιστικό αλλά και το οικονομικό. Μου είπε ότι με θέλει και με εκτιμά σαν ποδοσφαιριστή και ότι έχει ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, το οποίο θα στηριζόταν από Ιταλούς επιχειρηματίες.

Όταν σε παίρνει τηλέφωνο ο Γκατούζο και σου λέει αυτά τα πράγματα δεν το συζητάς καν, απλά δέχεσαι. Πήγα στη δεύτερη θητεία με τον Γκατούζο. Και στον ΟΦΗ ήταν λίγο δύσκολα στο οικονομικό σκέλος. Μια φορά κάθε εβδομάδα πηγαίναμε σε ένα ταβερνάκι όλη η ομάδα και πάντα πλήρωνε ο ίδιος. Δεν ήταν η μόνη περίπτωση που έβαλε το χέρι στην τσέπη για την ομάδα.

Τον Ιανουάριο όταν έφυγε ο Γκατούζο, έφυγα. Στο πρώτο μου γκολ στο Γεντί Κουλέ, με τον Παναιτωλικό, ήταν στο τέλος του ματς, είχε μπει ο τρελός στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να μας αγκαλιάζει όλους. Όπως τον βλέπατε στο γήπεδο ήταν και στην προπόνηση.

Στην προπόνηση έκανε τουλάχιστον 200 γκελάκια. Μου έκανε εντύπωση που στην προετοιμασία έτρεχε μαζί μας. Τον είχε από κοντά τον ποδοσφαιριστή και έβγαζε πολύ πάθος. Χαίρομαι που είμαστε ακόμα σε επαφή. Θέλω να τον συναντήσω από κοντά σε μια ομάδα που θα πάει. Μόλις αποχώρησαν κάποιοι παίκτες μαζί με τον προπονητή τον Ιανουάριο, αποφάσισα και εγώ να φύγω”.

Μας διηγήθηκε μια παράξενη ιστορία με τον Ιταλό κόουτς: “Ήταν κλασσικός Ιταλός προπονητής. Είχε την επιθετικότητα, είχε ‘μονομαχίες’ μαζί μας. Μου έλεγε «άντε μ…κα τρέξε». Εκεί που σε έβλεπε να λιποθυμάς ερχόταν δίπλα σου και με φωνή για να συνεχίσεις. Είχε αυτό το πάθος και την ένταση”.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.