Πετρόπουλος: «Ο Γκατούζο στήριζε οικονομικά πολλούς παίκτες του ΟΦΗ»

14:00 | 17/04/2023

Ο παλιός φορ του ΟΦΗ θυμάται στιγμές από τη συνεργασία του με τον Γκατούζο.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος συνεργάστηκε με τον Τζενάρο Γκατούζο στον ΟΦΗ και μίλησε στο σάιτ του GAZZETTA για τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος είναι κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

«Με τον Γκατούζο συνεργαστήκαμε στον ΟΦΗ σε μια περίοδο που η ομάδα διοικητικά δεν είχε σταθερότητα. Υπό άλλες συνθήκες, είμαι βέβαιος πως θα έμενε στην Ελλάδα και στην ομάδα για παραπάνω διάστημα. Οπωσδήποτε, ο Τζενάρο είναι μια τεράστια προσωπικότητα, που αντανακλά στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη. Μετά τον ΟΦΗ έκατσε στον πάγκο της Μίλαν, της Νάπολι και της Βαλένθια.

Στη Νάπολι πήρε το Κύπελλο όπου αν δεν κάνω λάθος ο σύλλογος είχε χρόνια να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο. Τώρα πολλοί στέκονται στο φετινό ατυχές πέρασμα από τη Βαλένθια. Όσοι ασχολούνται με το ισπανικό ποδόσφαιρο θα έχουν δει ότι ο κόσμος της ομάδας έχει παράπονα από τη διοίκηση που δεν έχει καταφέρει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες. Γενικότερα και εκεί είναι περίεργη η κατάσταση», σχολίασε αρχικά ο Αντώνης Πετρόπουλος.

- Θυμάσαι κάτι προσωπικό που είχατε από την κοινή σας συνύπαρξη;

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μπήκε μέσα στο γήπεδο να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχα με τον Παναιτωλικό. Ήταν η 1η αγωνιστική και το γκολ αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις. Θυμάμαι ότι υπήρχε τεράστια πίεση γιατί η κατάσταση τότε ήταν δύσκολη κι ο Γκατούζο αλλά κι όλοι μας θέλαμε να ξεκινήσουμε στη σεζόν με νίκη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ώρες που αφιέρωνε σε όλους τους παίκτες για να τους μιλάει και να τους συμβουλεύει. Με εμένα προσωπικά δούλευε ατομικά πολύ στα τελειώματα φάσεων. Μη ξεχνάμε ότι ο Γκατούζο ήταν αυτός που στήριζε οικονομικά πολλούς παίκτες της ομάδας κι αυτό από μόνο του λέει πολλά για το τι αποδυτήρια δημιουργεί και πόσο κοντά είναι με τους παίκτες. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και σίγουρα ως προπονητής μπορεί να εξελιχτεί ακόμα περισσότερο».

- Ποια είναι τα συν του ως προπονητής;

«Είναι πολύ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και τη δουλειά του. Αφιερώνει πολύ χρόνο σ' αυτό που κάνει. Θυμάμαι ότι και στον ΟΦΗ πηγαίναμε στο γήπεδο και τον βλέπαμε εκεί. Φεύγαμε κι εκείνος με τους συνεργάτες του ήταν ακόμη εκεί και έκανε τα σχέδιά του. Και μη ξεχνάτε ότι οι συνθήκες στον τότε ΟΦΗ δεν ήταν και οι πλέον ιδεατές. Καμία σχέση με τη σημερινή εικόνα της ομάδας υπό τη διοίκηση του κ. Μπούση. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, ασχολείται πολύ με τους παίκτες του. Είναι εκεί γι' αυτούς, θέλει να τους βλέπει ήρεμους και αφοσιωμένους στη δουλειά και στην προπόνησή τους. Είναι δουλευταράς ο Τζενάρο και αυτό σας το υπογράφω. Δεν κοροϊδεύει! Εχει τρέλα με το να σε βλέπει να... ματώνεις στο γήπεδο και να εξελίσσεσαι. Στα θετικά του είναι ότι έχει για χρόνια τους ίδιους συνεργάτες, οι οποίοι είναι κορυφαίου επιπέδου. Ειδικά ο βοηθός του, ο Λουίτζι Ρίτσιο είναι εξαιρετικός στο τακτικό κομμάτι και στην καθημερινή λειτουργία της ομάδας».

- Το μείον του;

«Αυτό που βλέπαμε στο γήπεδο να βγάζει ως παίκτης, το βγάζει και ως προπονητής. Είναι παρορμητικός, έντονος. Θεωρώ ότι έχει ηρεμήσει έχοντας διαχειριστεί αποδυτήρια όπως είναι αυτά της Μίλαν και της Νάπολι. Δεν φοβάται να τσαλακωθεί κι αυτό ίσως τον έχει αδικήσει. Για παράδειγμα, ενώ ήξερε ότι η Βαλένθια έχει προβλήματα πήγε εκεί χωρίς να φιλτράρει τόσο καλά την επιλογή του. Δεν έχει μέσα του το αίσθημα του φόβου και της αυτοσυγκράτησης. Φυσικά, αυτό το ένστικτο τον έχει οδηγήσει σήμερα εδώ».

- Εχετε μιλήσει; Σου έχει πει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;

«Ήταν προπονητής μου, πήρα πολλά απ' αυτόν κι η σχέση μας όταν έφυγε εξελίχθηκε σε μια καλή φιλία βασισμένη στην αλληλοεκτίμηση. Δεν λέω ότι είμαστε και κολλητοί, για να μη παρεξηγηθώ. Εχουμε μια καλή σχέση και δεν χρειάστηκε να μιλήσουμε τώρα που - όπως ακούγεται - έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό. Επικοινωνούμε συχνά και ξέρω πολύ καλά πως παρακολουθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα έχει εικόνα από την ομάδα του Ολυμπιακού και αν όντως έχει δεχτεί κρούση, επειδή τον ξέρω, θα έχει... ξεσκονίσει τα πάντα για την ομάδα και ήδη θα σχεδιάζει τη μέθοδο την οποία θα ακολουθήσει».

- Πιστεύεις ότι ύστερα από αστοχίες στις επιλογές του Ολυμπιακού για τον πάγκο της ομάδας, ο Γκατούζο είναι η επιλογή που μπορεί να φέρει ηρεμία;

«Μια συνεργασία είναι στοίχημα για όλες τις πλευρές. Ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι θα βρεθεί σε μια μεταβατική περίοδο με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Ο Γκατούζο με την προσωπικότητά του και τη σκληρή δουλειά του μπορεί να δημιουργήσει ένα ελκυστικό σύνολο και να τραβήξει μαζί του ποιοτικούς παίκτες από την Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο club, με τεράστιες απαιτήσεις και νομίζω ότι αυτό εξιτάρει τον Γκατούζο. Η επιτυχία αποτελεί αποτέλεσμα πολλών παραγόντων κι σ' αυτό είναι πολύ νωρίς να σταθώ».

Πηγή: gazzetta.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.