Πετρούνιας: «Νιώθω θλίψη για τις εγκαταστάσεις»

14:02 | 06/06/2020

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφέρθηκε μέσω των social media για το θέμα των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, όπου πλημμύρισαν, και δεκάδες άνθρωποι προπονούνται καθημερινά.

Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις πλημμύρισαν από τη νεροποντή και ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο και αναρωτιόταν πόσο θα αντέξει η σκεπή του γυμναστηρίου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλησε να μοιραστεί την πραγματική εικόνα που έχουν σήμερα οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, με τη βροχή να αναγκάζει να σταματήσουν την προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο αφού η σκεπή πλέον δεν μπορεί να την κρατήσει.

«Νιώθω πραγματική θλίψη. Στεναχωριέμαι. Σκάω. Είναι αλήθεια ότι έχουμε καταφέρει να βγάζουμε πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες κάτω από δύσκολες συνθήκες. Άνισες σε σχέση με τους συναθλητές μας από άλλες χώρες. Βγάζουμε αθλητές υψηλού επιπέδου παρά τους εξοπλισμούς που υστερούν σε σχέση με εκείνους άλλων χωρών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να ξεχνάμε τα αυτονόητα. Η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι τον χειμώνα να γυμναζόμαστε σε μόλις 3-4 βαθμούς πιο πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία και το καλοκαίρι αντίστοιχα, 3-4 βαθμούς πιο κάτω» έγραψε στο Facebook.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους τόνισε πως σε κάθε βροχή αναγκάζεται να σταματά την προπόνησή και συχνά ο εξοπλισμός καταστρέφεται και αμφιβάλλει πλέον για το πόσο θα κρατήσει η σκεπή από τις βροχές και δεν θα καταρρεύσει.«Καταλαβαίνω απόλυτα ότι υπάρχουν προτεραιότητες πιο σημαντικές από τον αθλητισμό, όπως είναι η υγεία και η στήριξη της εργασίας. Δεν μπορώ όμως παρά να σκέφτομαι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρήζει μιας διαφορετικής αντιμετώπισης. Χρειάζεται μια επανεκκίνηση και στον αθλητισμό. Θέλουμε την αυτονόητη βοήθεια για να μπορούμε να συνεχίζουμε να σηκώνουμε τη σημαία μας ψηλά και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες» είπε.

Τέλος, τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει να εμπνέει τα μικρά παιδιά και να φέρει όσο γίνεται περισσότερα κοντά στον αθλητισμό. «Χρειαζόμαστε την ελάχιστη στήριξη. Τις αυτονόητες υποδομές. Αυτές που θα μας επιτρέπουν απλά να προπονούμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες» κατέληξε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.